Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-07-16 Klare kijk op de zaak.

Posted by lezersbrieven op 2006-07-16

Lezersbrief naar de Gazet van Antwerpen op 16 juli, maar mocht blijkbaar het daglicht niet zien.
———————–
Dwars doorheen al het geweld mag men toch niet vergeten wie beide partijen zijn die tegen over elkaar staan. Enerzijds een legitieme staat, Israël, die geen vierkante centimer van Libanon bezet en al in 6 jaar geen enkel daad van agressie jegens dat land en haar inwoners gesteld heeft. Anderzijds een organisatie van fanatieke islamisten, die als tweeledig doel hebben enerzijds Israël van de kaart te vegen en al haar joodse inwoners te verdrijven uit de regio, anderzijds van Libanon een islamitische staat naar het model van Iran te maken.

Deze objectieve feiten leiden mij er alle toe om in dit conflict partij te kiezen voor Israël, ook al lijkt dat land de overhand te hebben. De schijnbare underdog is in dit verhaal daadwerkelijk ook de slechte partij. De mensen moeten zich niet laten verblinden. Bovendien heeft dit conflict niets te maken met het dispuut tussen Israël en de Palestijnen. De Libanese hezbolla beweging bestaat immers niet uit Palestijnen en vertegenwoordigt de belangen van dat volk ook geenszins.

R.D., Brasschaat

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: