Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-07-24 Provoceren in het kielzog van Dedecker

Posted by lezersbrieven op 2006-07-24

naar DS verstuurd op 24 juli.
—————————–
Dat JM Dedecker, als een volleerd demagoog en provocateur, er niet voor terugdeinst woorden als de ‘holocaustindustrie’ in de mond te nemen is al erg, maar je gaat er van uit dat hij behoefte heeft aan aandacht en helaas bitter weinig empathie heeft. Maar dat twee dagen later een lezer, allicht vanwege enige sympathie voor de Palestijnse zaak, ook nog eens deze denigrerende benaming tracht te rechtvaardigen, is nog schokkender.

In die zin dat nagenoeg elke thans levende volwassen jood afstamt van joden die nog net de periode van de holocaust hebben meegemaakt. En dat er geen jood rondloopt die zich er niet van bewust is welke familieleden hij of zij nooit gekend kan hebben omdat ze vermoord zijn door de Nazi’s. Het is een diep triest gevoel als je als jood je voorouders opzoekt, op het internet bijvoorbeeld, om vast te stellen dat de meeste takken van je stamboom abrupt afgebroken werden tijdens de holocaust. Of als je je familienaam ingeeft in de bestanden van het, in Jeruzalem gelegen, holocaustmuseum Yad Vashem en er een lijst met tientallen vermoorde medejoden die je naam deelden verschijnt. Industrie? Neen, genocide, volkerenmoord, barbaarse afslachting en nog veel meer van die aard zijn de termen waar ik in eerste instantie aan denk.

J.O., Antwerpen

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: