Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-07-24 Reactie op de onjuistheden van M Lieven De Cauter

Posted by lezersbrieven op 2006-07-24

naar De Standaard ingezonden op 24 juli. Mochten de onjuistheden van M Lieven De Cauter niet rechtgezet worden?

———————————
Het opiniestuk van Lieven De Cauter staat wars van de onjuistheden en bizarre redeneringen. Israël verlaat territoria, zoals Libanon in 2000 en Gaza in 2005, en haar burgerbevolking wordt aansluitend vanuit die niet bezette territoria regelmatig met raketten beschoten. Achter deze aanvallen – systematisch op burgerdoelwitten – staan enerzijds Hamas en anderzijds Hezbollah. Beide bewegingen ontkennen gewoonweg Israëls bestaansrecht, wars van haar grootte en grenzen. Hezbolla heeft zelfs geen territoriaal dispuut met Israël.

Dat Iran, wiens president met de regelmaat van de klok Israel bestempelt als een vorm van kanker die hij van de kaart wil vegen, beide terreurbewegingen wapent en financiert versterkt het gegeven dat het gaat om aanvallen met als einddoel de existentie van Israël te beeindigen. Er valt niet met deze partijen te onderhandelen. Waarover? Over een gefaseerde eliminatie van de joodse staat? Men hoeft geen neocon te zijn, die volgens de auteur Israël als hun tweede vaderland zien (allicht zou het verkeerd opgevat worden indien ik dit interpreteer als een antisemitisch getinte uitspraak die zou inhouden dat een jood nooit ten volle loyaal kan zijn aan een andere staat dan Israel), noch zitten te wachten op de terugkeer van Christus om dit in te zien. Het volstaat de handvesten van de betrokken terroristische organisaties te lezen. Misschien heeft docent De Cauter tijdens de komkommertijd die de zomer volgens hem is (allicht niet voor de talloze onschuldige niet Hezbolla Libanezen alsook Arabische en joodse inwoners van Noord Israël) de tijd om deze teksten eens rustig door te nemen?

M.W., Antwerpen

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: