Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • augustus 2006
  M D W D V Z Z
  « Jul   Sep »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Archief

 • Advertenties

“De kern van de zaak” door Wim Kortenoeven

Posted by lezersbrieven op 2006-08-02

HET boek van Wim Kortenoeven

boekcover

Door de vereniging van de Vlaamse bibliotheken geboycot.

Te koop bij: Aspekt

Commentaar:Het ‘Arabisch-Israelisch conflict’ moet eigenlijk worden betiteld als het ‘islamitisch-Joods conflict over (West-) Palestina’ – de enkele tientallen kilometers brede landstrook tussen de Jordaan en de Middellandse Zee. In de islamitische visie is het conflict niet territoriaal, maar existentieel en dus inherent onoplosbaar, zoals dat ook geldt voor het conflict met het Westen.

Al een eeuw wordt het Joodse recht bestreden op een vreedzaam bestaan in een levensvatbare staat in het historische Joodse land. Die strijd wordt zowel gevoerd met geweld als met desinformatie. Manifest en latent antisemitisme zijn vaak de drijfveer om die desinformatie te verspreiden of welwillend te ontvangen en politiek-activistisch te gebruiken.

Het boek beslaat de periode 1819 (het uitbreken van ernstige antisemitische rellen in Duitsland – een belangrijke cesuur in de Europees-joodse geschiedenis) tot december 2004 (de dood van Arafat en het eind van het Oslo-proces – de meest recente historische cesuur in het conflict). Naast verhandelingen over antisemitisme, oorsprong en manifestaties van politiek zionisme, de invloed van de koloniale grootmachten in het Midden-Oosten, de Tweede Wereldoorlog, de stichting en opbouw van de Joodse staat, de Israelisch-Arabische oorlogen, immigratiekwesties, terrorisme, islamitisch fundamentalisme, politiek-psychologische en filosofische aspekten van het conflict, etc., bevat het boek een zeer uitgebreide geïllustreerde historische chronologie en een groot aantal historische citaten, documenten en kaarten.

Te lezen op CIDI

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: