Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-08-08 De partijdigheid van Kofi Annan.

Posted by lezersbrieven op 2006-08-09

Deze lezersbrief werd naar De Standaard ingezonden.

De Standaard meldt vandaag dat VN secretaris-generaal Kofi Annan naar het Israëlisch bombardement op Qana verwezen heeft als een “illustratie” van de schending van het internationaal recht door Israël.

De burgerslachtoffers bij dit bombardement zijn uiteraard zeer tragisch en betreurbaar. Maar er moet echter een duidelijk moreel onderscheid gemaakt worden tussen de acties van Israël en de Hezbolla militie. Israël is er enkel op uit de Hizbolla militanten en hun raketten en lanceerders uit te schakelen, en neemt nooit opzettelijk burgers onder vuur, maar tracht dit steeds ten allen koste te vermijden. Als dit misschien op het eerste gezicht niet zo lijkt, is dat enkel het gevolg van de cynische tactieken van Hezbolla, die er niet voor terugdeinst om op een laffe manier midden in burgers te opereren. Daartegenover vuurt Hezbolla dagelijks honderden raketten af op Israël die onomwonden enkel en alleen bedoeld zijn om Israëlische burgers te treffen, en een miljoen inwoners opzettelijk te terroriseren.

De schijnheiligheid van Kofi Annan is dan ook onbegrijpbaar wanneer hij deze aanvallen van Hizbolla niet ondubbelzinning veroordeeld als zijnde de echte oorlogsmisdaden van dit conflict, waarvoor het de enige verantwoordelijkheid draagt. Gelukkig hebben de Westerse landen, waaronder ook Frankrijk, dit maal de realiteit onder ogen gezien, en kunnen we hopen dat zij eindelijk een oplossing zullen uitzoeken die de echte dreiging voor vrede tussen Israël en Libanon zal verwijderen, namelijk Hezbolla.

D.B

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: