Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • augustus 2006
  M D W D V Z Z
  « Jul   Sep »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Archief

 • Advertenties

2006-08-13 Hezbollah is een verzetsgroep…dus no rules!

Posted by lezersbrieven op 2006-08-13

Lezersbrief naar De Morgen. Het verschil tussen de originele versie en de gepubliceerde versie is als volgt aangeduid:

– Bold: wat de krant zelf deed
– Bold en doorstreept: wat de krant eruit haalde

————————————————-

Hezbollah is een verzetsgroep…dus no rules!
Hezbollah en Israël (2)

Israël heeft al-Manar gebombardeerd: waarom? Omdat het een haatzender is van de Hezbollah. Weet U nog tot wat haatzenders in Nazi-Duitsland, Nigeria, Rwanda en Joegoslavië hebben geleid? Volkerenmoord. Hezbollah roept op om Israël te vernietigen. Het racistisch betoog van Vlaams Belang is klein bier vergeleken bij dat van Hezbollah: Hitler heeft maar één fout begaan en dat is dat hij zijn levenswerk (de holocaust) niet heeft afgemaakt!

Hezbollah, de partij van God, is niet zomaar een verzetsgroep. Het is één van de gewapende armen van het islamfundamentalisme dat niet enkel streeft naar de vernietiging van de joodse staat maar naar één groot islamitisch rijk van Afghanistan tot Marokko ten dienste van Allah. Overal zijn de terroristische agenten van dit fundamentalisme actief: in Afghanistan, Pakistan, India, Soedan, Ethiopië, Indonesië, Egypte, Europa en de VS. Zij kennen de zwakte van de democratieën en proberen ze door angst te ondermijnen. Sommige landen plooien reeds voor hun moorddadige chantage.

Hezbollah, Hamas en Iran zijn religieuze kopieën van het nazisme: ze streven naar een éénpartijstaat geleid door ayatollahs, ze misprijzen de democratie, het individu, de persvrijheid. Ze miskennen de rechten van vrouwen en seksuele minderheden. Ze verketteren de moderne wetenschap en vinden gematigde moslims verraders. Er zijn al meer moslims omgekomen door de fundamentalistische terreur dan door het Israëlisch leger.

Ze verheerlijken totalitair leiderschap en hypnotiseren de massa met grootse parades vol militair vertoon en slogans. O ja, ze zijn sociaal geëngageerd, ze zorgen voor huisvesting, onderwijs, gezondheid en zijn daardoor populair. In Duitsland waren de nazi’s ook populair want de gemiddelde Duitser had het goed en Hitler had de economische crisis opgelost! De prijs die de Duitsers en uiteindelijk de hele wereld daarvoor hebben moeten betalen kennen we intussen wel. En voor zulke organisatie kan een historicus als Gie van den Berghe begrip opbrengen… Het is toch allemaal de schuld van Israël en zijn beschermheer de VS.

Als historicus zou Gie moeten weten dat het islamfundamentalisme niet enkel het resultaat is van de Westerse politiek maar vooral van de onmacht van de moslimstaten om, ondanks de olierijkdom van de regio, hun onderdanen een beter leven te geven. Voor hun onmacht of zelfs onwil is de zionistische of Israëlische of joodse vijand dan een goedkope uitlaatklep en pispaal. Lezer Wouter Gulden merkt terecht op dat als men geen betere argumenten vindt tegen Israël men terug op de proppen komt met ‘de Israëlische lobby”, de wapenlobby, de politieke lobby in Washington, de medialobby, de filmlobby van Hollywood, de machtige financiële lobby….
Van Israëlisch naar joods is maar een kleine stap en daar heb je het wereldjodendom dat deze planeet wil overheersen. Natuurlijk weet u met uw ronkende titels wel beter mijnheer van den Berghe, maar dit is niet het geval voor de gewone man in de straat en de jeugd: of je de term joods, Israëlisch of zionistisch gebruikt voor hen dekt de vlag dezelfde lading. Ik heb geen ronkende titels maar probeer wel als leerkracht de leerlingen respect bij te brengen voor het individu, het menselijk leven, democratische waarden en nuancering. Maar u met uw autoriteit en misplaatste eenzijdigheid ondermijnt dit alles. Daarom acht ik u willens nillens mede verantwoordelijk voor het demoniseren van de staat Israël en het ongewild tot leven wekken van het oude spook van het antisemitisme. Ik heb gezegd!

L. S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: