Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • september 2006
  M D W D V Z Z
  « Aug   Okt »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Archief

 • Advertenties

2006-09-17 Leesadvies?

Posted by lezersbrieven op 2006-09-17

Verstuurd naar Humo.

Lezer Maréchal raadt me aan een aantal boeken te lezen over het conflict in het Midden Oosten. Deze boeken geven alle veeleer het Arabische standpunt weer.
Uiteraard heb ik, door de jaren heen, de moeite genomen ook boeken te lezen die een andere mening dan de mijne weergeven. Met name de boeken van de Palestijnse professor Edward Saïd heb ik leerrijk gevonden. Ik heb zelfs het plezier gehad ooit tegenover hem te zitten op een transatlantische vlucht, en er een prettig gesprek mee gehad. Ook al deelden we niet dezelfde mening over talrijke zaken. Respect kan ook als je elkaars mening niet deelt. Dat ik de boeken van een antisemiet als Lucas Catherine niet wens te lezen, zal men mij allicht niet kwalijk nemen. Mijn conclusie uit deze veelzijdige informatie is precies dat er nood is aan een leefbare 2 staten oplossing, Israël en Palestina zij aan zij. En nood aan een tolerante, wederzijds respectvolle houding op alle vlakken. Ik denk dat elke redelijk persoon moet uitgaan van empathie, medeleven en de noden van zijn of haar medemens mee in rekenschap nemen bij het vormen van een standpunt. Ik kan enkel hopen dat mensen die mijn mening niet zijn toegedaan over het Midden Oosten op z’n minst met dit laatste akkoord gaan.

M.W.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: