Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-09-16 Dreyfus affaire remake?

Posted by anneleeuw op 2006-09-24

Lezersbrief naar Het Nieuwsblad verzonden.

Dreyfus affaire remake?

Iedereen herinnert zich nog de schokkende beelden van de dood voor de camera’s van het Palestijnse jongentje Mohamed Al Dura op 30/09/2000 bij het begin van de tweede intifada. Het kind zou neergekogeld zijn door het Israëlische leger in Gaza . De beelden gingen de wereld rond, het Israelische leger werd door het slijk gesleurd en overal in Europa maar vooral in Frankrijk laaide het antisemitisme hoog op. Buiten een zeer beperkt aantal mensen die op het internet de studies lazen van professor Richard Landes (www.seconddraft.org) en enkele journalisten die verder keken dan hun neus lang was beseft vandaag haast nog niemand dat deze dood in geen geval aan het Israëlische leger te wijten kon zijn en op de koop toe zeer waarschijnlijk een enscenering was die sommige fotografen van de tweede Libanonoorlog op hun beurt geïnspireerd heeft tot het vervalsen van foto’s!

De Franse staatszender Antenne 2 die de beelden van de dood van Mohammed Al Dura niet alleen uitzond maar ook gratis doorgaf aan alle belangrijke televisiezenders ter wereld meende dat het zou volstaan een proces in te spannen wegens smaad tegen enkele internetsites die zijn versie van de feiten in twijfel trokken bleken donderdag buiten de waard te hebben gerekend. De procureur van de republiek schaarde zich eerder aan de zijde van de beklaagden en verweet de staatszender belangrijke informatie die het bedrog aan het licht had kunnen brengen, achter te hebben gehouden. Hoewel de internationale pers de nodige artikels aan de zaak besteedt, blijft de aandacht voor het geval zowel in Frankrijk als in België tot nu toe miniem. Mogelijk omdat hun pers afhankelijk is voor berichtgeving van het AFP, het Franse staatspersagentschap en dat dit schandaal zware gevolgen kan hebben voor personen die tot de hoogste kringen van de Republiek behoren, net als indertijd de zaak Dreyfus.

<> A.L.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: