Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-09-23 De gematigde moslims krijgen het woord. Bedankt B16!

Posted by lezersbrieven op 2006-09-25

Naar De Morgen verstuurd.
De gematigde moslims krijgen het woord. Bedankt B16!

De uitspraken van de Paus waren maar een klein deel van zijn toespraak en natuurlijk hebben de Islamisten, de Paus-bashers, een paar idiote katholieken en reeds “onderworpen” Europeanen er niets van begrepen, inclusief Mevr. Yamila Idrissi in DM van 23/09.Zij hebben de terechte analyses van de islamoloog Malek Chebel in Le Monde, Antoine Sfeir in Le Figaro en zelfs vanwege de valse gematigde Tariq Ramadan op zijn eigen site niet eens gelezen.Deze specialisten hebben wel de moeite genomen om tot de laatste zin van de Pauselijke rede te gaan: “It is to this great logos, to this breadth of reason, that we invite our partners in the dialogue of cultures”. Dit is een duidelijke oproep om de Islam intern te vernieuwen en de rede, vergeten sinds midden 9de eeuw door het verketteren van de Moetazili, opnieuw te aanvaarden in de Islam zoals de Kerk er eigenlijk ook veel te lang over gedaan heeft. Het is dan ook niet toevallig dat de intelligentere moslims zoals ook de rectoren van de moskeeën van Parijs en Marseille dit 5/5 ontvangen hebben en geen problemen hebben met de Pauselijke toespraak in zijn geheel en dat zinnetje in het bijzonder.

Want de huidige interne strijd in de Islam gaat over het terug invoeren van de rede en alleen extremisten allerlei en een paar krantenvullers in onze landen hebben nog niet door dat die nieuwe tendens met hun filosofen, door hen monddood gemaakt, wel door de Paus wordt aangemoedigd. Dus zeker geen toeval want door de hevige reacties vanwege de extremisten en de “usefull idiots” in het Westen wordt nu de lijn getrokken.
Bedankt voor deze oproep, Benedictus-Ratzinger en dat de simpelen van geest maar met de wolven huilen en in hun zaligheid blijven.
R.R.

Advertenties

Eén reactie to “2006-09-23 De gematigde moslims krijgen het woord. Bedankt B16!”

  1. Dezelfde lezersbrief werd zeer gecensureerd en gedeeltelijk gepubliceerd in Le VIF/L’EXPRESS:
    http://courrierdeslecteurs.wordpress.com/2006/09/26/2006-09-26-les-musulmans-moderes-prennent-ils-enfin-la-parole-merci-b16/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: