Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • november 2006
  M D W D V Z Z
  « Okt   Dec »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Archief

 • Advertenties

2006-11-01 “Europeanen zijn lafaards?”

Posted by lezersbrieven op 2006-11-01

Reactie op het interview van Knack met Norman Finkelstein: (de doorgestreepte passages werden niet gepubliceerd)

“Europeanen zijn lafaards”.Norman Finkelstein

Wanneer iemand in onze maatschappij de moslims met de vinger zou wijzen naar aanleiding van de terreuraanslagen zouden velen terecht verontwaardigd zijn en spreken van racisme. Maar het feit dat joodse mensen in West – Europa aangevallen / vermoord worden naar aanleiding van de Israëlische politiek is volgens Norman Finkelstein goed te begrijpen en zeker geen antisemitisme! Er is volgens Finkelstein in Europa helemaal geen sprake van antisemitisme “omdat de kansen van Joden niet worden beperkt doordat ze worden uitgesloten van bepaalde opleidingen, of dat ze geen toegang krijgen tot scholen, huisvesting of medische zorg.”
Als je die redenering doortrekt dan is er nergens in West – Europa een probleem van racisme, want nergens wordt een of andere groep op die manier uitgesloten. Of geldt zijn definitie alleen maar voor racisme ten aanzien van de Joden?
Wat betreft het conflict in het Midden- Oosten hoopt Finkelstein dat “dit inzicht mensen ertoe zal aanzetten om zich in te zetten voor de vrede”. Hoe kan dit gerealiseerd worden volgens Finkelstein? De iranese president Mahmoud Ahmandinejad doet in dat verband “redelijke voorstellen” en Hezbollah is het na te streven voorbeeld voor het Arabische leiderschap.
Dat Iran een religieuze dictatuur is, deert Finkelstein niet. Dat zowel Iran als Hezbollah expliciet de vernietiging van Israël tot doel hebben en helemaal niet bereid zijn dit land te erkennen, laat staan er vrede mee te sluiten is voor hem evenmin een belemmering!
Ik vind het interview beangstigend: hoe kan een academicus zo eenzijdig en vooringenomen zijn en standpunten zonder enige vorm van nuancering verdedigen? Hoe wetenschappelijk gaat men tewerk op de afdeling politologie van de DePaul universiteit in Chicago?
En in het kader van welke visie heeft de redactie van de Knack het nodig geacht om deze “expert” een forum te geven?

L. S.

—-

Knack meldt dat een  soortgelijke brief werd ontvangen van N.N.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: