Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-12-02 Belga: lokale spreekbuis van de Hamas?

Posted by lezersbrieven op 2006-12-02

Verstuurd naar Belga:

Geachte,
Uw artikel onder de titel “Israël schiet staakt-het-vuren helemaal aan flarden” door HLN online overgenomen is weer typisch desinformatie. De meeste nieuwsbronnen hebben het over EEN vissersboot en het aantal dat u aangeeft wordt alleen maar door Peking en een online krant uit Abou Dabi overgenomen. De bronnen zijn natuurlijk alleen uit de Palestijnse zijde, en u vermijdt dan wel te melden dat Israël er niet eens van op de hoogte is. Is het voor u voldoende dat eendere welke Palestijnse bron wat beweert om dat als informatie te beschouwen?
Indien u wat professioneler te werk zou gaan zoals AP (zie hieronder) dan zou uw agentschap misschien wel aan geloofwaardigheid winnen?
Is rechtzetting niet te veel gevraagd?
Hoogachtend
R. R.

The Associated Press in IHT

GAZA CITY, Gaza Strip: An Israeli navy boat fired toward a Palestinian fishing vessel off Gaza on Saturday in a first Israeli violation of a week-old truce in Gaza, Palestinian security officials said.
The vessel caught fire, but no one was hurt, the security officials said.
The Israeli military said it was unaware of such an incident.

Origeel Belga bericht:
De Israëlische marine heeft zaterdagochtend een aanval gelanceerd op drie Palestijnse vissersboten aan de zuidkust van de Gazastrook. Er vielen geen gewonden. Dat berichten Palestijnse veiligheidsbronnen. Met de aanval wordt het staakt-het-vuren van 26 november doorbroken.
Terugtrekking Israël
Sinds 26 november was een staakt-het-vuren van kracht in de Gazastrook. De Palestijnen beloofden geen raketaanvallen meer te lanceren tegen het zuiden van Israël. In ruil daarvoor zou Israël zijn troepen terugtrekken uit de Gazastrook. Het fragiele akkoord werd al vier keer doorbroken door raketaanvallen op het zuiden van Israël. Daarbij viel nog geen enkele gewonde.Afkeer Israël
De Palestijnse premier Haniyeh had vrijdag in Qatar een ontmoeting met de Iraanse president Ahmadinejad. Die laatste liet opnieuw zijn afkeer van Isra’l merken. “Het zionistische regime staat op het punt te verdwijnen”, luidde het. “De strijd van het Palestijnse volk heeft elke dag meer succes.” (belga)
02/12/06 10u18

Advertenties

Eén reactie to “2006-12-02 Belga: lokale spreekbuis van de Hamas?”

  1. Belga heeft bevestigd dat op hun eerste bericht van 9u48 een vervolg werd gegeven om 13u45 (ongeveer 2 uur vertraging op het nieuws van AFP) dat de Israëlische marine alles ontkent heeft.

    Dat bericht werd dan NIET door HLN, GVA en DS overgenomen!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: