Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-12-02 Ook de “Frut” laat zich vangen door Belga

Posted by lezersbrieven op 2006-12-02

Verstuurd naar de Gazet van Antwerpen.

Geachte,

dit artikel schijnt integraal deel uit te maken van palestijnse propaganda en dan nog eens zeer selectief overgenomen door Belga.

Meer hierover kunt u lezen op
https://lezersbrieven.wordpress.com/

De geruchten: 1 boot, 3 boten, geen gewonden, 1 gewonden zijn daarbij zo tegenstrijdig dat het volledig vals schijnt te zijn.
AFP en AP hebben tenminste nog geschreven dat het Israelische leger van niets af weet. Belga daarentegen…

Graag snelle verbetering ervan

Hoogachtend

R.R.

—-

Origineel artikel

02/12 Israëlische marine valt vissersboten aan

De Israëlische marine heeft zaterdagochtend een aanval gelanceerd op drie Palestijnse vissersboten aan de zuidkust van de Gazastrook. Er vielen geen gewonden. Dat berichten Palestijnse veiligheidsbronnen. Met de aanval wordt het staakt-het-vuren van 26 november doorbroken.

Het Israëlische leger kon het incident nog niet bevestigen aan het Franse persagentschap AFP. Sinds 26 november was een staakt-het-vuren van kracht in de Gazastrook. De Palestijnen beloofden geen raketaanvallen meer te lanceren tegen het zuiden van Israël. In ruil daarvoor zou Israël zijn troepen terugtrekken uit de Gazastrook. Het fragiele akkoord werd al vier keer doorbroken door raketaanvallen op het zuiden van Israël. Daarbij viel nog geen enkele gewonde.

De Palestijnse premier Haniyeh had vrijdag in Qatar een ontmoeting met de Iraanse president Ahmadinejad. Die laatste liet opnieuw zijn afkeer van Israël merken. “Het zionistische regime staat op het punt te verdwijnen”, luidde het. “De strijd van het Palestijnse volk heeft elke dag meer succes.”

Het volledige AFP perbericht is te lezen in Tribune de Genève waaronder deze tekst:

L’armée israélienne a catégoriquement démenti. “Nous démentons catégoriquement un tel incident. Il n’y a eu aucun tir d’un bâtiment de la marine ce matin”, a affirmé une porte-parole de l’armée à l’AFP.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s