Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-12-04 Slomerige berichtgeving bij De Morgen

Posted by lezersbrieven op 2006-12-04

Verstuurd naar De Morgen:

In de krant van maandag las ik dat de Israëlische marine 3 Palestijnse vissersboten zou aangevallen hebben en daarmee het staakt het vuren verbroken heeft. Daarbij wordt vermeld dat dit door verschillende Palestijnse bronnen bevestigd wordt en ook door de internationale media.

Sinds het vernemen van dit bericht vond ik het alleen terug in de Khaleej Times van Abou Dhabi, het dagblad van Peking en een Braziliaanse krant. Een paar andere kranten gaven vooral de aandacht aan de ontkenning door de Israëlische marine van het voorval De “verschillende Palestijnse bronnen” herleiden zich tot de “Palestijnse veiligheidsbronnen » of de Hamas. Geen enkele officiele Palestijnse instanties maakt er gewag van. En dan zijn er bronnen over 1 boot of drie boten, over geen gewonden of een lichtgewonde. Het ganse voorval lijkt meer op een omgevallen vuurtje op een vissersboot waarvoor de vissers dan later een excuus hebben gegeven en sommige persagentschappen lopen er dan wel weer eens in zoals het geval was met het vermeend bombardement op Gaza, de nu alom bekende Reutersfoto’s of de “dood” van de jonge Al Dura.

Hoogachtend

R.R.

Origineel artikel
Israëlische marine valt Palestijnse vissersboten aan
door Frank Schlömer

GAZA l De Israëlische marine heeft in het weekend een aanval gelanceerd op drie Palestijnse vissersboten aan de zuidkust van de Gazastrook nabij Rafah.

Met de aanval op de vissers wordt het staakt-het-vuren van 26 november doorbroken, zeggen de Palestijnen. Van zijn kant ontkende Israël in alle toonaarden dat het incident heeft plaatsgevonden, maar het is door verschillende Palestijnse bronnen bevestigd en ook internationale media maken melding van het voorval.
Sinds 26 november was een staakt-het-vuren van kracht in de Gazastrook. De Palestijnen beloofden geen raketaanvallen meer te lanceren op het zuiden van Israël. In ruil daarvoor zou Israël zijn troepen terugtrekken uit de Gazastrook. De Palestijnen hebben echter ook van hun kant het bestand al herhaaldelijk met raketbeschietingen op het zuiden van Israël geschonden.
De Palestijnse premier Haniyeh had in het weekeinde een ontmoeting met de Iraanse president Ahmadinejad, die weer uithaalde naar Israël. Het gesprek had plaats in Qatar, waar Ahmadinejad zei: “Het zionistische regime staat op het punt te verdwijnen, de strijd van het Palestijnse volk heeft elke dag meer succes.”
Het belangrijkste nieuws voor premier Haniyeh kwam van de regering van Qatar. Zij zal voortaan de Palestijnse leraren en een deel van de ambtenaren betalen, waartoe de regering-Haniyeh wegens een internationale boycot niet in staat is.
Israël reageerde zaterdag teleurgesteld op de (niet-bindende) resoluties die de Algemene Vergadering van de VN vrijdag had aangenomen en waarbij de Joodse staat wordt verzocht zich uit de Palestijnse gebieden terug te trekken die Israël al sinds 1967 bezet. Israël ziet in de papieren VN-actie “een al drie decennia aanslepende traditie om unilateraal resoluties goed te keuren die noch Israël, noch de Palestijnen, noch het vredesproces vooruithelpen”.
De ex-stafchef van het Israëlische leger Moshe Yaalon heeft intussen uit angst voor een arrestatie wegens vermoedelijke oorlogsmisdaden een voordrachtenreis in Nieuw-Zeeland afgebroken. Hij wordt in het land beschuldigd de dodelijke luchtaanval op radicale Hamasleider Salah Shehadee in 2002 op de Gazastrook te hebben bevolen. Daarbij kwamen toen ook nog veertien burgers om. Een Nieuw-Zeelandse rechter heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd na een klacht van verschillende mensenrechtenorganisaties.

Publicatiedatum : 2006-12-04

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s