Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2006-12-08 Vrijbrief voor Lucas Catherine, reeds als antisemiet bestempeld.

Posted by lezersbrieven op 2006-12-28

Geachte

De Morgen geeft blijkbaar opnieuw en altijd een vrijbrief aan Lucas Catherine om zijn Israëlhaat in de krant uit te spuwen. Deze keer is het weer zo ver en vergeet hij in zijn bijdrage een “klein detail” waarom Hamas een probleem bezorgt aan de internationale gemeenschap: “de weigering om Israël te erkennen”. Natuurlijk kan dat voor Lucas Catherine geen probleem zijn. Hijzelf zou niet liever willen dat de Joodse staat vernietigd wordt. Het is trouwens een publiek geheim dat hij reeds als antisemiet in de pers werd afgeschilderd en dat zijn klacht daarover door de vereniging van journalisten onontvankelijk werd verklaard. Hij is inderdaad niet aan zijn proefstuk op dat gebied: zijn vroeger boek “de zonen van Godfried van Bouillon” is de “Protocollen van de wijzen van Zion” waardig en van zijn latere geschriften is bekend dat hij zijn voer af en toe uit de Naziboeken van Gerd Winsch in 1939 te Berlijn gedrukt gaat halen. Is het daarom dat De Morgen zo met hem te koop loopt om hun progressief papier te vullen?
R.R.

Beslissing van de Raad voor de Journalistiek van 9 december 2004 waarom Lucas Catherine als antisemiet mag bestempeld worden.

Hier vindt men de Nazibronnen gebruikt door Lucas Catherine en zijn geschriften, o.a; in een boek uitgegeven door het extreem-linkse EPO. Deze uitgeversmaatschappij heeft ook het boek “In de schaduw van de ster” van Peter Edel gepubliceerd dat duidelijk als een antisemitisch werk werd bestempeld door Gie van den Berghe op zijn site: anti-zionisme uit onbetrouwbare bron.

In 1988 schreef Martin van Amerongen in de Groene Amsterdammer over Lucas Catherine reeds een artikel “De schimmel van het socialisme”, terwijl toen nog niet geweten was dat deze pseudoniem maar van één persoon, Lucas Vereertbrugghen, was.

Advertenties

Eén reactie to “2006-12-08 Vrijbrief voor Lucas Catherine, reeds als antisemiet bestempeld.”

 1. antwoord van Yves Desmet
  Geachte Heer,

  Onze opiniepagina’s zijn een forum om beargumenteerde meningen met elkaar te laten botsen. Het is geen vrijplaats voor gescheld. Mocht u iets inhoudelijker willen reageren, dan kan dat geen probleem zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Yves Desmet
  Reactie aan Yves Desmet:
  Zelfs andere brieven worden gecensureerd als ze op fouten wijzen in uw berichtgeving of als reactie op haatverspreidende teksten die u wel zonder schroom toelaat.
  Op:
  https://lezersbrieven.wordpress.com/tag/belgische-dagbladen/de-morgen/
  kunt u in detail zien aan wat voor een persoon u altijd een vrijplaats geeft en wat uw “progressieve” krant als censuur gebruikt.

  Met vriendelijke groet
  R.R.
  —-
  Hierna heeft de heer Desmet geen nieuwe argumentene meer.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: