Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • januari 2007
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

 • Advertenties

2007-01-02 Fisken in De Morgen.

Posted by lezersbrieven op 2007-01-02

Artikel Robert Fisk opinie De Morgen 2. 1. 2007, blz. 11

Het grootste deel van de moslimwereld wordt ontsierd door de Charia, een uiterst wrede rechtsspraak. Daarbij zijn lijfstraffen, stenigingen, verminkingen en dood met het mes legio. Daar maakt de westerse publieke opinie, dolgedraaid als ze is, zich niet druk om. Maar als na Pinochet en Milosevic, twee moorddadige tyrannen die de dans ontsprongen, de iraakse overheid eindelijk een wreedaardige dictator als Saddam Hoessein bij de lurven vat, dan is het hek van de dam. Wanneer men dan het Iraaks recht toepast en hem met de strop ter dood brengt dan is de westerse journalistiek helemaal het noorden kwijt. Dat deze dictator miljoenen onschuldigen heeft omgebracht mag blijkbaar niet leiden tot zijn terechtstelling zonder protest.

Dan schiet de door anti-amerikanisme bezeten Robert Fisk uit zijn sloffen. Dit mag niet zijn. Het tijdstip van de terechtstelling lag te dicht bij het Eid-al-Adha-feest en dat is not done. Dat Islamterroristen bij voorkeur tijdens de Ramadan honderden bloedige aanslagen plegen, stoort hem geenszins. Maar wij”Kruisvaarders” zijn meedogenloze beulen die geen rekening houden met de moslimgevoeligheden.

Met wat resteert van de Saddam familie (de overigen zijn door hun vader vermoord of verbannen) heeft Fisk dan een soort smeekbede aan om het terechtstellen van bloeddorstige tirannen te verbieden. Verder doet hij een oproep om Georges W. Bush en Tony Blair dan ook maar op te knopen, tegen zijn eigen Fisk-regels in. Dat is pas rechtvaardig en respectvol, zo vlak na Kerstmis. Bovendien bestreden zij het moslimterrorisme en dat is bij Fisk heiligschennis.

Robert Fisk haat, zoals zovele westerlingen, zichzelf, Europa, Amerika en de democratie. Dat is de grootste blunder die een intellectueel kan begaan. Het is droevig en wordt op de duur vervelend. Op het thuisfront hebben we reeds geruime tijd het werkwoord “Fisken” ingevoerd. Het staat voor vilein getreiter.

H. L.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: