Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • januari 2007
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

 • Advertenties

2007-01-03 Dr. Finkelstein: simplisme troef!

Posted by lezersbrieven op 2007-01-04

In de boekenbijlage van (De Morgen) 03/01/07 “Norman Finkelstein stelt het antisemitisme ter discussie” werd “De drogreden van het antisemitisme”. Israël, de VS en het misbruik van de geschiedenis” besproken.
In dit werk schetst Finkelstein een ongenuanceerd zwart – wit beeld van het Israëlisch- Palestijns conflict. De Palestijnen zitten in het kamp van de “goeden”, de slechteriken zijn Israël en zijn bondgenoten. Dat de werkelijkheid altijd genuanceerd is en dat ernstige geschiedschrijving op een onbevangen manier alle bronnen moet raadplegen, daar heeft Dr. Finkelstein nooit van gehoord.
Finkelstein gebruikt als bron voor zijn stellingen het boek “The Case for Israel, 2003”, van Alan Dershowitz, die omschreven wordt als een nulliteit en een bedrieger. In werkelijkheid is dit werk opgebouwd rond een aantal pertinente vragen over de kwestie, waarop de argumenten van beide kanten geformuleerd worden. In zijn 2de boek “The Case for Peace”, 2005, brengt Dershowitz een overzicht van de belangrijkste obstakels voor een vrede in het Midden – Oosten en enkele ideeën om die te overkomen! Want Dershowitz wil niet “het grote gelijk” halen maar zijn steentje bijdragen om het conflict te beëindigen en tot een evenwichtige en veilige 2-staten oplossing te komen.
Een tip voor uw redactie: lees en bespreek ook eens de werken van Alan Dershowitz, zo kunnen jullie zelf een oordeel vellen of ze al dan niet waardevol zijn.
Waarom een dergelijke miskleun als het boek van Finkelstein uitgebreid in uw boekenbijlage wordt besproken is mij een raadsel. Mij lijkt het dat de ongenuanceerde anti- Israëlische kant altijd ruim aan het woord komt, de andere kant slechts met mondjesmaat. Hoe objectief wil / durft een onafhankelijk dagblad eigenlijk wel zijn?
L.S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s