Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • januari 2007
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

 • Advertenties

2007-01-06 Schieten op Israël: een discipline in opmars.

Posted by lezersbrieven op 2007-01-06

Schieten op Israël: een discipline in opmars.

In de Morgen van 06/01/07 werd de helft van het aantal pagina’s “Buitenland” (2 op 4) besteed aan Israël. Op zich kan dit best verantwoord zijn, gezien de permanente actualiteit van het conflict in het Midden – Oosten. Van een krant die zich een “onafhankelijk dagblad” noemt en tot de “betere” pers in Vlaanderen gerekend wordt verwacht je alles behalve een eenzijdige berichtgeving en toch krijgen we in verband met Israël hoofdzakelijk de rabiate tegenstanders aan het woord.

Die vind je wel overal, dus ook in Israël, waar oppositie voeren en betogen wel degelijk mogelijk is, want het is – tot spijt van wie het benijdt – een democratische rechtstaat. Maar of je daardoor degelijke informatie brengt is een andere kwestie. De vrouwen van Machsom Watch hebben naar eigen zeggen 500 leden (op zo’n 7 miljoen Israëliërs) . Wel, het Vlaams Belang heeft in Vlaanderen waarschijnlijk meer dan het dubbel aantal leden (op zo’n 6 miljoen Vlamingen) en nog hallucinant veel meer aanhangers. Hoe zouden jullie de buitenlandse berichtgeving over ons land beoordelen mocht die enkel het standpunt van het Vlaams Belang en zijn sympathisanten weergeven?

Nochtans kreeg ik de jongste maand in uw krant als “bronnen” voor uw berichtgeving over Israël Gie Van den Berghe, Lucas Cathérine die de staat Israël het liefst vandaag nog van de aardbol zouden zien verdwijnen, in uw boekenbijlage krijgt het uitermate eenzijdig werk van Norman Finkelstein de volle aandacht. De informatie die ze brachten was zeker op en top “politiek correct”, maar alles behalve genuanceerd, noch op feiten gebaseerd.

Dat het aantal terreuraanslagen in Israël sinds het bouwen van de muur fel verminderd is, is blijkbaar het vermelden niet waard. Evenmin als het feit dat eind december 2006 vanuit Gaza al 60 – maal het “wapenbestand” t.a.v. Israël geschonden werd door de lancering van Quassam -raketten op Sederot en Ashkelon, waarbij al minstens één dode gevallen is. Wie heeft nu eigenlijk de media in handen????

L.S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s