Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • januari 2007
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

 • Advertenties

2007-01-07 “Nu zijn we genoeg gestraft”

Posted by lezersbrieven op 2007-01-08

Reactie op “Nu zijn we genoeg gestraft”, DS, 6 en 7 januari 2007 p. 10

Wat onze jonge Turkse intifadisten uit Beringen boudweg beweren is ver voorbij gotspe. Het zijn leugenachtige boutades van hitsige jongeren, die niet kunnen verteren dat leefdtijdgenoten een andere religie beleven. Ze hebben hen dan maar bekogeld met een regen van stenen. Dat ze daarbij de Hitlergroet brachten blijft godbetert verzwegen. Zij waren niet aan hun proefstuk toe. Hun vorige slachtoffers waren katholieke scouts. Ook dit bleef onvermeld. Ze kunnen nu dus de vermoorde onschuld spelen en klagen over de pers, de burgemeester van Beringen en hun strafmaat. Ocharme, 22 uur gemeen- schapsdienst en 8 uur studiebezoek aan het Anne Frankhuis te Amsterdam. Mooi reisje. Lekker meegenomen, zullen kwatongen beweren!

Maar ook de Joodse kinderen zijn volgens hen te ver gegaan. Stel U voor:Ze hebben naar hen gewezen. Dan is bij deze boefjes het agressiehek definitief van de dam. We leven in beroerde tijden. Joodse kinderen beleven bangelijke momenten. Zijn zij voor hun mentale lijdensweg vergoed?Neen. Een federale minister en de voltallige pers zijn er mooi ingetuimeld. De daders krijgen alle aandacht, voor de slachtoffers wordt niet gemobiliseerd. Dit is de wereld op zijn kop. Waarom volstaat geen bezoekje aan onze Belgische Holocaustmemoralen:Breendonk en de Mechelse Dossinkazerne? Daar in een overdreven ijver aan voorbij snellen is niet alleen wat vreemd, maar houdt ook het risico in dat deze heetgeblakerde turkjes denken dat het antisemitisme enkel in Nederland heeft huisgehouden. Het is goedbedoeld, maar te snel bedacht.

Ook overdreven zorg kan averechts werken. Onze boefjes vinden het nu stilaan welletjes. Ze smaken de goodwill van een vredelievende meneer Mondelaers noch van een welwillende minister Van Velthoven niet. Allemaal goed bedoeld, maar schouderophalend onthaald. Zou het geen warme aanbeveling verdienen dat deze jongeren, voor dat zij hun definitieve excuses aanbieden nog een paar uurtjes zouden mediteren over Tenach, Evangelie en Koran. Wedden dat de religieuze overheden van dit land dit bijkomend initiatief eendrachtig zouden toejuichen?!

H.L.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s