Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2007-01-11 Rookverbod in de horeca.

Posted by lezersbrieven op 2007-01-11

Ingestuurd naar alle dagbladen, Knack en Dag Allemaal. Op 12 januari volledig in DS verschenen en deels in HLN.

Rookverbod in de horeca

Wij hebben een Hotel/taverne met feestzaal. Bij ons zou er dus een volledig rookverbod moeten zijn, hetgeen wij dus ook hebben ingevoerd vanaf 1/01/2007. Ons tooggedeelte, wat een aanzienlijk gedeelte van onze omzet betrof is dus volledig weggevallen aangezien mensen in café’s wel nog mogen roken. Allé, eigenlijk mogen ze in drankgelegenheden enkel roken mits er een niet – rokersgedeelte is voorzien maar dat begrip is dus zo lek als een zeef. De café’s hier in het dorp hebben in hun vergaderzaaltjes nu ‘niet roken’ tekens aangebracht en aangezien de vergaderzaaltjes toch niet veel gebruikt werden verliezen ze niks tot weinig en ja, ze zijn in orde met de wet. Aangezien de andere taverne’s hier in ons dorp ‘lichte gerechten’ verkopen mag daar dus wel gerookt worden en goed, blijkbaar mag er dan dus ook wel eten opgediend worden in het rookgedeelte. Wij verliezen hierdoor een groot gedeelte van ons cliënteel en wij verliezen hierdoor bijna ons volledig ‘drank’ cliënteel. Wij moeten eigenlijk dus gewoon boeten voor het feit dat wij onze aanvankelijk eenvoudige taverne waar het eten ZEKER minder als 30% van de omzet bedroeg, hebben kunnen opwerken tot een taverne die heel goed draait op eten en die toch het tavernegedeelte ook heeft kunnen behouden ( tot nu dus ).

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een goede zaak dat er niet meer gerookt mag worden in eetgelegenheden maar dan zou de lijn moeten doorgetrokken worden naar ELKE horecazaak want op deze manier glippen teveel zaken door de mazen van het net wat een oneerlijke concurrentiestrijd veroorzaakt.

Ook het feit dat er in drankgelegenheden wel nog gerookt mag worden veroorzaakt een oneerlijke concurrentiestrijd tussen bijvoorbeeld het caféetje aan de overkant van de straat van de voetbalkantine, waar er bij de ene wel nog gerookt mag worden en bij de andere niet.

Hoe zit het trouwens met de gelijke kansen, waar er ook een minister voor bevoegd is? Die zijn er met dit rookverbod duidelijk helemaal niet meer.
En de jeugd … Jeugdhuizen worden vollop gesubsidieerd, met alle recht en rede maar nu is een café voor de jeugd veel interessanter als een jeugdhuis omdat daar wel nog gerookt mag worden.

En niet te vergeten … De werkgelegenheid … Het is voor een horecazaak zoiezo al niet gemakkelijk om zichzelf staande te houden. Wij zitten nog steeds met dat 21% hoge btw-percentage. De faillissementen liegen er niet om. Er wordt al een paar jaar over geschreven, het is algemeen geweten maar er wordt niks aan gedaan. Integendeel, de horecazaken moeten nu weer boeten.

Wanneer komt er een VOLLEDIG rookverbod zodat er terug een eerlijke concurrentie mogelijk is ??

Met vriendelijke groeten,
Een hardwerkende kleine zelfstandige
E.H.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: