Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2007-01-12 Knack wil meer illegalen?

Posted by lezersbrieven op 2007-01-11

Ingezonden naar Knack als reactie op “Over Palestijnen die niet bestaan”, Knack, 10/01/07.

Zeer ingekort verschenen in Knack  Vetgedrukt: de teksten door Knack tussengevoegd; vet en doorgestreept: de teksten verwijderd door Knack.

Zou u het leuk vinden dat het aantal illegalen in uw land zou oplopen tot een derde van de totale bevolking? Midden Oosten

Mensen die illegaal in een land verblijven en geen papieren krijgen, het is natuurlijk altijd schrijnend. Het artikel “Over Palestijnen die niet bestaan” (Knack N°2)  in Knack (10/01/07) stelt dat er in de Westbank al bij al alles bij elkaar wel een half miljoen illegale buitenlanders zouden zijn. Een hallucinant hoog cijfer, zeker in verhouding tot het aantal inwoners.
Zelfs over het bevolkingscijfers zijn er hier ernstige meningsverschillen. De Palestijnse autoriteit telt 2,5 miljoen Arabische inwoners in de Westbank Westelijke Jordaanoever, volgens Amerikaanse & Israëlische demografen wonen er 1,4 miljoen Arabieren (de 300.000 Palestijnse inwoners van Oost- Jeruzalem zijn in dit cijfer inbegrepen). De Israëlische bezorgdheid is bijgevolg terecht want dat zou betekenen dat het aantal aanvragen voor gezinshereniging zou oplopen tot een derde van de totale bevolking. Omgezet naar België zouden er bij ons meer dan 3 miljoen mensen een gezinshereniging aanvragen. Ik denk dat men hier ook verontrust zou zijn! In het andere geval is het opgegeven cijfer fel overdreven.

Overigens had Knack dergelijke hardvochtige verhalen ook bij ons kunnen vinden. Soms halen ze de pers, wanneer ze erin slagen om de Belgische medemens in beweging te brengen, meestal blijft dit menselijk leed in de anonimiteit van de schemerzone. Fort “Europa” bestaat en daar zijn goede redenen voor. Zo heeft ook Israël spijkerharde wetten en regels die de vrije toegang tot Israël en – bij uitbreiding – tot de Palestijnse gebieden belemmeren. Het feit dat de Hamas regering Israël zelfs niet eens wil erkennen zal zeker niet tot een versoepeling van die wet leiden, wel integendeel.

De verhalen die het artikel brengt zullen wellicht wel kloppen, maar eens te meer wordt niet de hele context vermeld en wordt enkel Israël kritisch benaderd. Een toeval dat Roularta, de uitgeverij van Knack ook de Nederlandse uitgave van het boek van Norman Finkelstein in zijn fonds heeft, een man die groot geworden is in de steeds groeiende “anti- Israël” – industrie?

L.S.

Origineel hier te lezen

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: