Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2007-01-15 Valse vredesprofeet Tariq Ramadan

Posted by lezersbrieven op 2007-01-15

Valse vredesprofeet Tariq Ramadan

In Vrij Nederland dd. 6 januari 2007 bericht U dat Tariq Ramadan als islamoloog bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam is aangesteld als gastdocent. Hij moet fungeren als bruggenbouwer tussen moslims en niet-moslims. Dit is een blunder. De universiteit had nooit het advies van oud-decaan en voormalig hoogleraar sociologie Jan Berting in de wind mogen slaan. De universiteit heeft ook verzuimd grondig nasporingswerk te verrichten. Anders zou zij uitgekomen zijn bij het in Frankrijk baanbrekende werk van Islamdeskundige Pierre-André Taguieff, “Prêcheurs de haine. Traversée de la judéophobie planétaire”, Fayard, 2004, 962 p. Deze heeft in voornoemd werk een veertigtal pagina’s gewijd aan Tariq Ramadan. Daaruit blijkt dat de Erasmusuniversiteit de facto een paard van Troje heeft binnengehaald. Niet alleen blijken de academische titels van Ramadan grotendeels verzonnen(P. A. Tag. , p. 928), bovendien blijkt hij nauwe banden te hebben met Al-Quaida(ibid. , p. 932). Hij is het voorwerp van een groot politioneel onderzoek in Europa en de Verenigde Staten, waar hij trouwens persona non grata is. Antoine Sfeir, Directeur van “Les Cahiers de l’Orient”, stelt dat Ramadan de baas zou zijn van de Moslimbroeders in Europa. Die taak zou hem toevertrouwd zijn door de Gids, de edelachtbare Machhour, op het einde van de tachtiger jaren van de vorige eeuw. Dit wordt ook bevestigd door Serge Raffy, “Le vrai visage de Tareq Ramadan” in, Le Nouvel Observateur, no 2047, van 29 januari 2004. (P. A. Tag. p. 920)Ramadan vereert, samen met zijn broer, zijn grootvader Hassan- al-Banna, stichter van de Moslimbroeders. Zijn vader, Saïd Ramadan, is de persoonlijke secretaris geweest van Hassan-al-Banna, en heeft na de verbanning van de Broederschap uit Egypte, wegens een mislukte aanslag op Nasser, het vermogen van de Organisatie beheerd in Zwitserland. In 1961 heeft hij de mantelorganisatie “Le Centre Islamique de Genève”opgericht, met financiële steun van de Saoedi’s

Tariq Ramadan is opgeleid door de Leicester Foundation, Centrum van de moslimbroeders in Europa. De Ramadanbroers, zijn ook erg actief geweest in de “Union des jeunes musulmans”een organisatie te Lyon, die aanleunt bij de Moslimbroeders. Ze werden ook gesteund door de islamitische boek- handel-uitgeverij Tawhid. (P. A. Tag, p. 921 ev. )

Op de Islamitische Internet Site SaphirNet. info wordt Tariq Ramadan regelmatig als een gids en een held gevierd Opmerkelijk is dat op deze site ook Cheik Ahmned Yassin, opperste leider van Hamas , werd opgehemeld. Hamas is een mantelorganisatie van de Moslimbroeders. In hun Charter, dat gepubliceerd werd op 18 augustus 1988, is trouwens een citaat te vinden van Hassan-al-Banna, de zo door Tariq Ramadan vereerde grootvader:”Israël zal slechts blijven bestaan tot de Islam het zal uitschakelen(. . . )(. . . ) Tariq Ramadan spreekt met een gespleten tong:tolerant en welwillend in sommige Europese milieus, militant en extremistisch in de eigen extremistische moslimmiddens. Zo is in 2003 het intellectuele Frankrijk opgeschrikt door een oproep tot geweld tegen de joodse intellectuelen op Oumma. com. Ramadan viseerde daarbij Alain Finkielkraut, Bernard– Henri Lévy, André Glucksmann, Bernard Kouchner en . . . . . Pierre-André Taguieff. De man die de scheiding tussen Kerk en Staat in Europa wil opheffen, had zich terdege vergist.

Taguieff is namelijk geen jood. De oproep was alleen gebaseerd op het feit dat hij geen antisemiet was. Dat is veelbetekenend. Er staan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam nog barre tijden te wachten. Per separate post doe ik U graag, ter informatie, een kopie geworden van een aantal relevante bladzijden uit het werk van P. -A. Taguieff.

Met de meeste hoogachting,
Y. V.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: