Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • januari 2007
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

 • Advertenties

2007-01-24 Liever Planckendael dan Breendonk

Posted by lezersbrieven op 2007-01-24

Reactie op artikel in DS 24 januari 2007 p.7

Liever Planckendael dan Breendonk.

Als enige krant in Vlaanderen publiceert De Standaard een opmerkelijk artikel over het gemis aan aandacht van het Vlaams onderwijs voor oorlogssites. Datzelfde onderwijs maakt liever leuke schoolreisjes. Heel wat schooldirekties vinden historische musea met aandacht voor de joden-vervolging zelfs geen bezoekje waard. Men gaat eerder naar Technopolis of Planckendael.

Amper 13 procent van de jongeren maakt een didactische uitstap naar het museum van Verzet en Deportatie. Slechts 31 procent bezocht het Fort van Breendonk. 71 procent maakte plezierreisjes. Om hun keuze te rechtvaardigen roepen de schooldirecties een gebrek aan middelen in. Wat een doorzichtig excuus. Ik noem dit schuldig didactisch verzuim. Het bijbrengen van een historisch bewustzijn is prioritair. Door hun houding bewijzen de beleidsinstanties van onderwijs wel dat sommige historici liegen.Deze beweren dat de aandacht voor de Shoa fel overtrokken is. De cijfers die uw krant citeert bewijzen precies het tegendeel. Het zijn de direkties die schuld treft. Immers, 72 procent van de leerlingen vindt dat er vandaag te veel racisme, discriminatie en zinloos geweld zijn. Deze belangstelling fnuiken door een waardevol bezoek aan oorlogsmemorialen te schrappen voor plezierreisjes, is godgeklaagd. Dit beleid is afkeuringswaardig.De bevoegde Minister van Onderwijs moet hier hoogstnodig aan verhelpen. Zo niet riskeert deze politiek als een boemerang in het Vlaams onderwijs terug te keren. Dat zou een pijnlijk ontwaken kunnen worden.

Proficiat De Standaard voor jullie objectiviteit.

H. L.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: