Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • januari 2007
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

 • Advertenties

2007-01-24 NOOIT MEER!

Posted by lezersbrieven op 2007-01-24

Naar verscheidene kranten verstuurd. Alleen in De Standaard en de Gazet van Antwrpen verschenen. De Morgen had geen plaats ervoor in de weekend-editie.

NOOIT MEER?
Twee jaar geleden heeft de Verenigde Naties 27 januari uitgeroepen tot de dag voor de herdenking van de grootste genocide ooit; de SHOAH. Aan het einde van W.O.II werd pas duidelijk welke gruweldaden het naziregime had begaan. De wereld was in shock door de beelden van de bergen dode lichamen in de concentratiekampen, de verbrandingsovens, de massagraven. Wie had kunnen denken dat het Duitse volk, een toonbeeld van beschaving en cultuur, zich heeft kunnen verlagen tot zulke wreedheden? Hoe is het zo ver kunnen komen?

Indien Hitlers boek “Mein Kampf”, dat in 1933 al in een oplage van 5.5 miljoen exemplaren op de markt was verschenen, au serieus was genomen, zou de geschiedenis ongetwijfeld anders zijn verlopen. Vooral omdat bijna alles wat sinds 1933 niet alleen door Hitler zelf, maar ook door de functionarissen van de NSDAP en door exponenten van het nationaal-socialistische staatsapparaat werd geïnitieerd en doorgezet, een toepassing bleek te zijn van de in “Mein Kampf” uitgewerkte stellingen.

Maar de politieke leiders in Europa en de VS en zelfs de joden, geloofden niet in de glashelder verwoordde opvattingen van de Oostenrijkse pathologische racist.

In “Mein Kampf” is het gewelddadige antisemitisme prominent aanwezig en zijn redeneringen staan op de grens van het obsessionele. Ook betreurde Hitler dat aan het begin en gedurende W.O.1 niet “twaalf tot vijftienduizend van de Hebreeuwse volksbedervers vergast waren” en op 30 januari 1939, zeven maanden voor het begin van de veldtocht tegen Polen, dreigde hij: “Wanneer het internationale geld-Jodendom in en buiten Europa erin zou slagen de volkeren nog een keer in een wereldoorlog te verwikkelen, dan zal het resultaat niet de overwinning van het Jodendom zijn, maar de vernietiging van het joodse ras in Europa.”

Maar de wereld bleef potdoof voor deze aartsgevaarlijke bedreigingen. Scheldend op de joden en zwerend om grote delen van de wereld “judenrein” te maken, wou de nazileider een duizendjarig Rijk vestigen dat al zeker het volledige huidige Europa zou omvatten.

Al de kenmerken van een dictator zijn duidelijk aanwezig in Hitlers manier van denken en doen. Eerst het inpalmen van een natie, een volk, dan het uitkiezen van een eeuwenoude zondebok nl. de joden die het op alle mogelijke vlakken moet ontgelden.

Om lessen te trekken uit de afgrijselijke mislukking van de Internationale Gemeenschap om een herhaling van de massale genocide op de joden door Hitler te verhinderen, hebben de Verenigde Naties in 1948 de “Conventie voor het voorkomen en bestraffen van een Genocide” opgericht met de uitgesproken benaming “NOOIT MEER”. Deze Conventie legt alle ondertekenaars de verantwoordelijkheid op om niet enkel deze misdaad te bestraffen maar ook “de samenzwering om en het publiekelijk aanzetten tot een genocide” strafbaar te stellen.

Maar de VN heeft echter nooit iets ondernomen om een genocide te voorkomen. Als voorbeeld; de wereld weet sinds jaren wat er gebeurt in Darfoer en niemand heeft gereageerd. De wereld weet dat in Rwanda 800.000 mensen werden vermoord en niemand reageerde. De wereld wist wat er gebeurde in Ex-Joegoslavië en weer heeft niemand gereageerd.

Iran, de bakermat van de Islamitische beschaving in het Midden-Oosten, heeft in 1949 ook de Conventie “NOOIT MEER” ondertekend en in 1956 bekrachtigd.

Maar vandaag zijn de uitlatingen van Ahmedinedjad klaar en duidelijk oproepen tot genocide en staan haaks op de Conventie die zijn land mee heeft ondertekend. Zijn pleidooi voor de zwaarste misdaad, de genocide, wordt gevoed door de ergste vorm van haat, het oeroude antisemitisme. Zijn dreigementen om Israël van de kaart te vegen, moeten wij zeker au serieus nemen gezien iedereen zijn wens kent om een kernmacht te worden.

Al de kenmerken van een dictator zijn weer duidelijk aanwezig, ditmaal in Ahmedinedjads manier van denken en doen. Eerst het inpalmen van een natie, het uitkiezen van een zondebok, de joden maar dan in de Staatsvorm Israël, het enige niet-islamitische land in de regio, dat het vandaag weer op alle mogelijke vlakken moet ontgelden. Maar zijn eigenlijke wens is niet alleen een Islamitisch Midden-Oosten maar ook gans Europa en andere werelddelen moeten worden ingepalmd en geïslamiseerd.

Ter illustratie; In een toespraak voor een groep studenten in Qom verklaarde hij recent: “Wij moeten ons voorbereiden om over de wereld te heersen en de enige manier om onze visie te laten kennen dient gebaseerd op de Terugkeer (de terugkeer van Mahdi of de chiitische Messias). Bij deze visie wordt de gehele westerse wereld geviseerd, alle “ongelovigen” en “afvalligen”. (Libération 21/12/06)

Iran is echter niet de eerste die deze strategie hanteert, vele extremistische Islamitische leiders waren hem voor:

Wanneer Anis Mansour, destijds adviseur van de Egyptische president Anwar Sadat, reeds in 1973 in de krant “Al-akhbar” schreef: “De wereld wordt zich bewust van het feit dat de crematoria in Polen de adequate straf voor de Joden was, omdat zij zich vergrepen hadden aan de waarden en geboden van de religie en het recht”, moeten alle rechtgeaarde democraten ontwaken uit hun slaap der onschuld. Vooral wanneer hij in de krant “Le Monde” van 21 augustus eveneens 1973 daar nog aan toevoegt: “De Joden zijn de vijanden van de mensheid. Zij kennen geen principes en zij respecteren geen enkele religie behalve die van henzelf. Zij hebben landen die hen in de loop der eeuwen gastvrij hebben geherbergd, verraden. Hitler was werkelijk een geniale man omdat hij de Joden van Europa uitmoordde wegens hun racisme. De geschiedenis bewijst de juistheid van Hitlers antisemitisch beleid. De wereld is zich gelukkig aan het realiseren dat Hitlers oplossing van het joodse vraagstuk goed was en dat de Joden, die alle menselijke waarden, principes, godsdiensten en wetten verachten, de straf van vergassing en verbranding gewoon hebben verdiend”.

Dan denk je meteen dat de VN en de Europeanen toch even zullen steigeren, maar niets is minder waar.

De les is duidelijk: Wanneer fanatieke profeten hun leer verkondigen, mogen wij dit niet met een kwinkslag van de hand doen. “Alles geht vorüber, alles geht vorbei, auch Hitler und seine Partei!“ zongen de democraten in de dertiger jaren. Dat was enkel een vrome wens. De waarheid was vele malen erger en bloediger. We moeten dan ook onze oren spitsen wanneer vandaag, uit een totaal andere hoek, net zulke perverse theorieën met succes aan de man worden gebracht en door de moderne media dag in, dag uit kritiekloos worden verspreid. Het is niet omdat de technologische maatschappij de geschiedenis op de vuilnisbelt heeft gegooid, dat wij ons geheugen ook moeten opbergen.

Het huidige antisemitisme is echter niet een exclusiviteit van extreme islamitische leiders, maar op een cynische wijze worden zij geholpen door bepaalde stromingen in Europa.

De contradictie tussen enerzijds de verheerlijking van Hitlers massamoorden en anderzijds het negeren ervan door de Iraanse President Ahmedinejad, die samen met westerse extreemrechtse en extreemlinkse historici de Holocaust ontkent, valt ook al niemand op. Waar vroeger extreemrechts, zoals de fascist Maurice Bardèche, de basis legde van het negationisme, nemen nu extreem linkse academici als o.a. Noam Chomsky, Norman Finkelstein en Roger Garaudy dit voor hun rekening onder de mom van het recht van vrije meningsuiting.

Wij zijn van mening dat, net als in de jaren dertig toen de vrije wereld blind was voor het gevaar, onze huidige leiders niet inzien wat er te gebeuren staat.

Het verschil is dat het gevaar zich voornamelijk profileert door een Islamisatie door sommige extremisten met een zeer selectieve interpretatie van hun religieuze wetten.

Om het verwerpen door sommige extreme Islamitische leiders van de democratie te illustreren, een citaat van de Algerijnse predikant van de FIS (Front Islamique de Salut) Ali Belhadj: “Het democratisch denken sluit nauw aan bij de nefaste intellectuele vernieuwingen die het geweten van de mensen obsederen… Het gaat om een dodelijk gif gebaseerd op goddeloosheid… Democratie is een Grieks woord, onbekend in de taal van de gezegende eeuw (in het Arabisch gesproken in de tijd van Mohamed)… het is dus een woord dat is ontstaan op goddeloze grond, in tijden van corruptie en tirannie (niet islamitische grond). slam broeders, weet dat wij weigeren elk democratisch goddeloos dogma zonder de minste zwakheid… Het woord vrijheid zet bevolkingsgroepen op tegen elke vorm van autoriteit, zelfs tot de Soenna van G’d (de wet van Allah). Het woord vrijheid sluit aan bij het vergif van de vrijmetselaars en de joden en bedoeld om de wereld op grote schaal te verderven.”

Het spreekt voor zich dat niet alle moslims aanhangers zijn van deze harde en onverdraagzame taal, maar het is zeker dat, een kleine minderheid van de meest extreme onder hen, wel als doel hebben het installeren en verspreiden van de Islam in Europa.

Tegen het huidige gevaar dat de wereld bedreigt, moet de internationale gemeenschap niet alleen optreden, maar het heel spoedig doen. “Wij”, de internationale gemeenschap staan tegenover een ongezien dreigement door Iran en “wij” moeten nieuwe middelen vinden om dit dreigement te beantwoorden.

Wij mogen allen hopen dat het moment spoedig zal aanbreken dat onze politieke leiders de visie en de moed zullen hebben om net als Winston Churchil beslissingen te kunnen nemen die zullen leiden tot een beter politiek klimaat in deze wereld. Het wordt tijd dat de Joods-christelijke waarden waar Europa op is gebouwd, worden gerespecteerd en bevorderd.

Vandaag eren wij onze doden. De enige wijze waarop wij dat kunnen doen, is door te waarschuwen voor de gevaren die zouden kunnen leiden tot de herhaling van de geschiedenis.

Vandaag herdenken wij onze doden en wij zullen ze blijven herdenken, want zij zijn pas echt dood als wij hen zijn vergeten.

Het FORUM der Joodse Organisaties

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: