Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2007-01-30 Nooit meer! (3)

Posted by lezersbrieven op 2007-01-30

Deels verschenen in De Standaard van 1 februari 2007. Vet gedrukt is door de krant toegevoegd; vet gedrukt en doorstreepr werd er door de krant uitgehaald.

In uw krant van 30 januari 2007 reageert lezer Anton Maertens op de oproep tot waakzaamheid van Diane Keyser naar aanleiding van de bevrijding van Auschwitz, net 62 jaar geleden. Spijtig dat die mevrouw nog steeds moet waarschuwen voor onheilsprofeten. In 1933 was het Hitler, nu gaat het om Ahmadinejad. Keyser citeert in “Nooit meer” de moed van Churchill. Maertens heeft het daar moeilijk mee, ik niet. Churchill was zoals elke heer van stand in Europa lichtjes racistisch. Churchill keek was een conservatief politicus die in den beginne opkeek naar Mussolini. Ook heel wat vooraanstaande socialisten w.o. de Vlaming Hendrik De Man waren dikke maatjes met Benito, zelf een bekwaam vakbondsmilitant en schitterend journalist van de italiaanse… …jawel socialisten. Lees er maar het standaardwerk van Pierre Milza op na. De lezer rept echter niet over de verdere evolutie van het politiek inzicht van Churchill.
Hij zag zijn foute analyse al vlug in. Hij heeft als enig democratisch Europees staatshoofd op zijn eiland standgehouden tegen de nazihorden. In het Oosten zweeg Stalin. Hij was met handen en voeen gebonden door zijn duivels pact met Hitler.

Hitler vond Groot-Brittannië toen een bolwerk van het wereldjodendom. Dat liet Churchill niet aan zijn hart komen. Reeds begin 1942 toen de democratische en communistische wereld, samen met Paus Pacelli, als bange wezels zwegen over de aan de hand zijnde judeocide, heeft Churchill als enige de wereld ingelicht over de massaslachtingen. Zelfs de grote Amerikaanse democraat Franklin Roosevelt zweeg en ontweek angstig zijn enige goedgeïnformeerde adviseur Henry Morgenthau. Zijn pleidooien om te spreken bleven vergeefs.

Keyser verwijst dus met kennis van zaken naar Churchill. Wat van lezer Maertens niet gezegd kan worden. Dezelfde lezer heeft blijkbaar wel een hoge pet op van de felle antisemiet Norman Finkelstein, groot bewonderaar van Hezbollah. Geef mij dan maar Churchill.

H. L.

Originele lezersbrief waarop deze reactie werd geschreven

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: