Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • februari 2007
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • Archief

 • Advertenties

2007-01-31 Is Ahmadinejad te vergelijken met Hitler?

Posted by lezersbrieven op 2007-02-01

Is Ahmadinejad te vergelijken met Hitler?

Om met kennis van zaken passende conclusies te kunnen trekken, stel ik voor om enkele basiskenmerken van het Nazisme in Duitsland aan te stippen en de vergelijking maken. Zo oordeelt u zelf, op basis van feiten.

1. In de ogen van de Nazis was Duitsland fel benadeeld door het verdrag van Versailles en moest het tegen die “onderdrukking” opkomen. Volgens de Iraanse staatsideologie is het Westen (onder leiding van de USA) “de grote Satan” die via zijn cultuur de anderen probeert te verzwakken en te domineren. Iran neemt naar eigen zeggen de leiding in die internationale strijd tegen de onderdrukking.

2. Hitler had duidelijke plannen om andere landen te veroveren, wat resulteerde in de 2de wereldoorlog. Ahmadinejad heeft al bij verschillende gelegenheden gezegd dat Israël van de kaart moet worden geveegd. Een golf van Palestijnse aanvallen zou dat volgens hem moeten bewerkstelligen. De enorme militaire steun aan de bevriende Hezbollah in Libanon is alvast een stap in die richting.

3. Individuele vrijheden werden opgeschort in Nazi – Duitsland, de pers werd gemuilkorfd. De Gestapo waakte hierover. De alom tegenwoordige religieuze politie zorgt er ook in Iran voor dat alle elementaire vrijheden aan banden gelegd worden, een vrije pers is onbestaand.

4. Onderwijs en opvoeding bij de Nazis stonden in het teken van het verspreiden van de officiële ideologie, de verplichte jeugdbeweging (Hitlerjugend) moest jonge soldaten vormen. Uit een recent onderzoek van Iraanse schoolboeken blijkt dat die vol haat staan en oproepen tot geweld, “martelaars” uit de oorlog tegen Irak worden opgehemeld in gedichten, handboeken uit hogere jaren bieden informatie over verschillende wapentypes en het gebruik ervan.

Als afsluiter nog dit: ondanks het feit dat Ahmadinejad de shoah ontkent (cfr. de internationale conferentie van het negationisme die onlangs in Teheran werd georganiseerd) bedreigde hij de Joden / Israël / het zionisme al verschillende keren met een nieuwe “holocaust”.

L. S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: