Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • maart 2007
  M D W D V Z Z
  « Feb   Apr »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Archief

 • Advertenties

2007-03-12 Neonazi’s fuifen in Vlaanderen

Posted by lezersbrieven op 2007-03-12

Naar De Standaard ingezonden.

WEINIG FRAAI

Het verdient alle lof dat, 62 jaar na de feiten (!), Premier Verhofstadt zowel in Jeruzalem (Yad Vashem) als in Mechelen (Dossinkazerne) aan de Joden zijn excuses heeft aangeboden vor de houding van de Belgische Regering tijdens de bezetting (1940-1945). Het is onverantwoord laattijdig. Maar Verhofstadt treft geen blaam. Wel zijn voorgangers, die het woordje “Sorry” nooit over hun lippen hebben gekregen.
Maar een ethisch nog zo mooie geste volstaat helaas niet. Tweeënzestig jaar na Auschwitz ontsieren de geestesverwanten van de SS nog steeds onze vergaderzalen en kerkhoven om hun overleden kameraden te herdenken met eerbetonen en fuiven! Men mag er niet aan denken! Nog steeds blijkt, op het einde van de rit van Verhofstadt II, geen wettelijk instrument voorhanden om neonazibijeenkomsten preventief te verbieden. De regering zelf neemt om principiële redenen geen nieuwe initiatieven. Men zoekt procedurele spijkers op laag water, want iedereen weet dat een wetsvoorstel terzake meer tijd vergt,dan de behandeling van een wetsontwerp. Nochthans is hoogdringendheid hier zeker vereist.En, tussen haakjes,men kan misschien in een moeite door ook bijeenkomsten van extreem-links preventief verbieden.
Het zou te mooi zijn dat zowel Blood & Honour als de PvdA, als vijanden van de democratie zouden verhinderd worden, de ene om Hitler te vieren, de andere om Stalin, de Hezbollah en Hamas te eren.
H.L.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: