Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2007-03-26 Wie zet de Palestijnen onder druk?

Posted by lezersbrieven op 2007-03-27

Ingezonden naar De Standaard

De titel van de opiniebijdrage van Bart Beirlant (DS 26/03) doet vermoeden dat de Palestijnen onder zware druk staan. Nu zou het er alleen nog op aankomen Israël onder druk te zetten om vrede te bereiken. Niets is echter minder waar.

De internationale hulp aan de Palestijnen is ondanks de financiële boycot, die werd ingesteld tegen de Hamas-regering, toegenomen.In 2005 kregen de Palestijnen zo’n miljard dollar aan steun en in 2006 was dat meer dan 1,2 miljard dollar van de Verenigde Naties,Europa en de Arabische Wereld.De Europese steun bedroeg in 2006 in totaal zevenhonderd miljoen euro:een stijging van 30 % vergeleken met het jaar daarvoor, zei Mario Mariani, het hoofd van het Europees noodhulpprogramma TIM op woensdag 21 maart 2007. Daartegenover hebben de Palestijnen geen enkele geste gesteld. Hamas is wel toegetreden tot een eenheidsregering met Fatah van Abou Mazen, maar het blijft evengoed een terroristische organisatie, die Israël weigert te erkennen, de terreur niet wil opgeven, noch de akkoorden van de PLO van voordien goedkeurt. Bart Beirlant ziet spoken als hij allerlei impliciete toegevingen van Hamas aan Israël meent te ontwaren. Die zijn er niet.

Laten we dus rustig “het veiligheidshek” staan, want golven van terrorisme zijn expliciet nog steeds reeël.Hamas streeft immers de totale destructie van Israël en de Joden na.De vraag blijft dus eerder: wie zal de Palestijnen tot meer diplomatieke soepelheid dwingen? Syrië? Iran? Soedan? Pakistan? Hezbollah?, de nomenclatura van Saoedi-Arabië, de grootste apartheidsstaat ter wereld, of Tariq Ramadan onze alom geprezen bevrijdingstheoloog?

H.L.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: