Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • juni 2007
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jul »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Archief

 • Advertenties

2007-07-02 4000 Euro aan een Vlaamse Julius Streicher? Sus Van Elzen?

Posted by lezersbrieven op 2007-06-18

Beste redactie,
Lucas Cathérine, Gie van den Berghe, Brigitte Herremans en nu ook Sus van Elzen: het rijtje zelfverklaarde midden – oostenkenners uit een bepaalde hoek is voor de Morgen onuitputtelijk. Oh ja, heel af en toe lezen we ook eens iets zinnigs, zoals vorige week dat artikel van Thomas Friedman.
Ik heb eigenlijk geen tijd om te reageren, maar wat ik vanmorgen bij mijn koffie las, deed me zo verslikken dat ik wel achter mijn PC moest kruipen. Maar, natuurlijk, jullie weten het beter en misschien ben ik wel een lid van een of andere obscure fanclub???Ik hoop dat jullie de werkelijkheid eens echt onder ogen krijgen, ook al klopt die niet met het geïdealiseerde wereldbeeld. Of nog simpeler: gewoon deze brief niet publiceren en onmiddellijk deleten, de ogen sluiten en verder blijven in de dogma’s geloven…Alles kan beter!

L.S.

Het organiseren van een burgeroorlog

De wereld van Sus van Elsen is de eenvoud zelve. Ernstige politicologen en historici weten dat complottheorieën geen steek houden, maar Sus weet beter: de burgeroorlog in Gaza werd door de Amerikanen veroorzaakt. Feiten draagt hij niet aan, beschuldigingen volstaan. Want, zo schrijft hij “alle Palestijnen met wie hij sprak bezwoeren hem dat de blokkade bezig was elk vooruitzicht op een politieke regeling aan Palestijnse kant te kelderen. Zou de Hamasregering mislukken, dan zou Hamas weer de wapens opnemen die ze had neergelegd om een politieke partij te worden”.Volgende feiten spelen geen rol en moeten ook niet aan bod komen in onze “kwaliteitskranten”:

 • Ondanks de “blokkade” ontvingen de Palestijnen meer steun dan enig ander derdewereldland: 85 % leeft van dergelijke steun.
 • Hamasleiders (zelfs de z.g. “gematigde” Hanyie) hebben voortdurend herhaald dat er van erkenning van de “zionistische entiteit” (=Israël) door hen geen sprake is.
 • Er waren dagelijks beschietingen vanuit Gaza op de Israëlische grensstad Sderot. Van een “wapenstilstand” hebben de inwoners van die stad niets gemerkt.
 • Iran en Syrië zijn de wapenleveranciers en steunpilaren van Hamas.
 • Haatcampagnes op de (Hamas) TV waarbij kleuters opgeroepen worden om in het “spoor” van hun moeder te treden, die als zelfmoordterroriste 5 joden vermoordde. In andere jeugdprogramma’s verkondigt een Mickey Mouse kloon dat het allerbelangrijkste de jihad is.
 • Het feit dat zowat elke Palestijnse man tot de tanden gewapend is en er alvast nooit een schaarste op dat vlak te bespeuren valt. (toch wel merkwaardig dat vredesbewegingen zoals Pax Christi en 11.11.11 hier nooit tegen geprotesteerd hebben…)
 • Het religieus fanatisme van Hamas.

Om op hetzelfde niveau van Sus te blijven: “alle Israëli’s / Amerikanen met wie ik sprak, bezwoeren dat”… Geen steekhoudend argument? Vind ik ook…

Een andere vaststelling bij het hele gebeuren: de terughoudendheid van onze media om de wreedheden en de grove schendingen van de elementaire mensenrechten aan de kaak te stellen, terwijl dat in andere conflicten voorpaginanieuws is. Ook de schuld van de Amerikanen / de Israëli’s of gewoon van die Belgische sukkels / ministers, Sus? Of is je dat ook ontgaan?

L.S.

—-

Het boek van Sus Van Elzen, zoals zijn vorige boeken, werd mogelijk gemaakt door 4000 Eur overheidsgeld uitbetaald door het Fonds Pascal De Croos. Het boek voldoet niet eens in de minste mate aan de Code van de journalistieke beginselen die het Fonds zichzelf oplegt.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: