Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2007-08-08 Knack censureert opnieuw

Posted by lezersbrieven op 2007-08-08

In vet wat Knack verandert heeft? Doorgestreept wat Knack er uit gehaald heeft.

De lezersbrief van de heer E. lezer Vanderstappen (Het Laatste Woord,Knack 28/29) in dewelke hij stelt dat “de joden” al 60 jaar gebruik maken van de holocaust om er voordeel uit te halen voor hun land, schokt mij zeer. Als Vlaamse jood heb ik nooit de behoefte gevoeld de holocaust te gebruiken, of misbruiken, om politieke standpunten te rechtvaardigen of onderbouwen. Ook niet als het om het Midden Oosten gaat. Het spreekt immers voor zich dat het ene onrecht (de holocaust) een ander onrecht (Het lot van Palestijnen) niet kan rechtvaardigen.

Zonder daarom een, mijn inziens mensonwaardige, vergelijking en afweging te willen gaan maken van het ene historisch drama tegen het andere. De tragedies die beide volkeren kennen, en de hieruit ontstaande voortgekomen existentiële angst, zijn hoe dan ook afschuwelijk.
Principieel ben ik tegen elke veralgemening. Zodra iemand iets beweert over de Polen, Marokkanen, Joden, Vlamingen enz…. ontstaat bij mij de argwaan dat er een flinke brok nuance mist en De indruk onstaat dat het standpunt allicht niet zonder oneerbare bijbedoelingen wordt vertolkt op die wijze gesteld wordt. In dit geval walg ik van de anti joodse veralgemening. In dit geval is het de auteur van de bewuste lezersbrief die de holocaust misbruikt. Om een bepaald beeld op te hangen van wat hij, tussen neus en lippen door, met “de joden” aanduidt. Gelukkig zijn “de Knack lezers” in het algemeen meer genuanceerd, humanistisch en tolerant. Ook de joodse Knack abonnees als ikzelf. Ook in dit geval ‘gebruikt de auteur van de bewuste lezersbrief de Holocaust om een bepaald beeld op te hangen van wat hij als ‘de Joden” aanduidt.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: