Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2007-08-20 Creationisme en Darwin bestaat in joods onderwijs

Posted by lezersbrieven op 2007-08-21

Deze lezersbrief mocht het daglicht niet zien vanwege De Standaard.

Creationisme bestaat in joods onderwijs, DS 18-19 augustus 2007

Samen met uw redacteur Pieter Lesaffer stel ik vast dat het joods onderwijs wél de evolutieleer van Charles Darwin onderwijst,maar ook het creationisme. Daniel Klagsbald voegt er voor alle duidelijkheid nog aan toe,dat dit gebeurt uit respect voor meningen van anderen. De leraars zeggen daarbij ook niet dat Darwin fout zit. Dit is, in een geest van vrij onderzoek, de taak van de leerlingen. Met dit artikel wordt nogmaals het judaïsme geviseerd en wordt mooi gezwegen over het feit dat islamitische scholen de evolutieleer van Darwin doodgewoon niet doceren,vanwege ketters en joods. In onze Belgische scholen verlaten de arabische scholieren en bloc de biologieles als het over Darwin gaat. Zij verlaten ook met z’n allen de les geschiedenis,wanneer het over de holocaust gaat. Idem dito wanneer in de les aardrijkskunde wordt vermeld dat de aarde rond is,want volgens de Islam gaat de zon onder in een plas water,en is de aarde plat. Ik stel dus vast dat U een vrij tolerant systeem brandmerkt en het echte fanatisme onvermeld laat.
Ik sluit me dan ook graag aan bij de mening van Vlaams Parlementslid ( CD&V),Cathy Berx. Zij stelt dat het creationisme vermelden niet alleen een verhaal is van het katholiek onderwijs. In de Islam is het probleem “prangender” ,zegt deze brave dame, tot wiens partij ik niet behoor. Ik ben heel gelukkig dat DS voor het creationisme debat zoveel plaats heeft voorbehouden. Maar het is in deze zeker niet het judaïsme dat met de vinger gewezen moet worden. Dat is goedkoop en weeral olie op het vuur. Met dergelijke informatie heeft U opnieuw onze immans immens geplezierd.Hun tenen krullen van pret. Volgen maar die stelling van mevrouw Berx!… Maar dan niet in de wetenschappelijke vakken.

H.L.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s