Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2007-08-22 De Jean-Marie Dedecker’s dorpsethiek van een Europese Hoofdstad

Posted by lezersbrieven op 2007-08-22

In DS van 14/15 augustus 2007 geeft U uitgebreid het woord aan Jean-Marie Dedecker, nav. de aanstaande betoging tegen de sluipende islamisering van Europa. De auteur keert zich terecht tegen het verbod op deze betoging. Ik onderschrijf de conclusie van het artikel. In een democratie heeft de vrije meningsuiting immers haar rechten. Maar in de felheid van zijn betoog valt het antisemitisch masker van deze rechtse rakker.

Hij verdedigt daarbij een ongemeen giftig negationistisch standpunt. Dit is dus niet langer antizionisme,maar regelrecht antisemitisme. Antizionisme bestrijdt het bestaan of de fouten van Israël om diverse redenen. Het antisemitisme bestrijdt de joden, alleen maar omdat ze jood zijn. Dit is bv.het geval met het negationisme,dat de Shoa op ongeveer 6.000.000 Europese Joden ontkent. De shoa is nochtans de best gedocumenteerde massamoord op Europese bodem. De argumenten van de Shoa-ontkenners zijn reeds lang weerlegd en achterhaald. Wie de Shoa blijft ontkennen is goed gek en schaart zich aan de kant van de SS-beulen.In moreel opzicht worden de 6 miljoen joden een tweede maal vermoord. Dat was ook een onderdeel van de strategie van Himmler, Reichsführer SS en zijn kompaan de moordenaar Reinhard Heydrich. Naarmate de oorlog vorderde poogden zij de sporen vanhun misdaden uit te wissen. Vraag dat maar eens aan een Shoa-overlevende, zoals Natan Ramet bv. De Shoa ontkennen kan vandaag de dag geen enkele basis meer hebben dan de nationaal-socialistische filosofie van de judeocide. Wie pleit voor de vrije meningsuitingvan de negationisten, pleit niet voor de vrije meningsuiting binnen de democratie, maar geeft een vrijbrief aan de anarchische woeker van laster, eerroof, ontmenselijking en racisme. Daar komt de democratie geen stap verder mee. De democratie is niet eindeloos tolerant, maar moet zich intolerant opstellen tegenover die vijanden die haar bestaan echt te vuur en te zwaard willen opheffen. De democratie heeft immers niet alleen plichten, maar ook rechten m.n. haar bestaanrecht verdedigen. De heer Dedecker gebruikt antisemitische argumenten om een de jure correcte stelling testeunen. Dit pleidooi,en dat is oliedom,speelt nu net in de kaart van de fundamentalistische Islam, die over de Shoa precies hetzelfde denkt als de auteur.Hoe kan iemand een beweging bestrijden,die zijn ondemocratishe mening deelt?

Totaal ongeloofwaardig !

Y.V.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s