Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • september 2007
  M D W D V Z Z
  « Aug   Nov »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Archief

 • Advertenties

2007-09-08 Palestijnse lobby bij De Standaard

Posted by lezersbrieven op 2007-09-08

“De Verenigde Staten van Israël”.
Op het eerste gezicht leek de paginagrote illustratie van de boekbespreking mij onbegrijpelijk: het betreft namelijk de “Jonge Welpen”. Ondanks de lieftallige naam is dit de “jeugdafdeling” van Hezbollah – geheel naar “goede, oude Hitler Jugend traditie. Na het lezen van de tekst werd alles duidelijk. Het door Gie Van den Berghe besproken boek zit namelijk op dezelfde golflengte als Hezbollah: de Verenigde Staten worden gedomineerd door de Israël- lobby. Hoe dit precies ineen zit weten de auteurs van het boek ook niet, maar het zou met dollars te maken hebben. “Amerikaanse Joden zijn nu eenmaal betrekkelijk welvarend, hebben een sterke politieke interesse en een respectabele schenkingstraditie” (sic)…
Bewijzen voor die stelling worden niet geleverd. De feiten, die aangebracht worden kloppen niet: volgens de tekst wordt Gaza nog steeds door Israël bezet, terwijl iedereen toch weet dat Hamas er de plak zwaait.
Gie Van den Berghe van zijn kant zou er het liefst nog een schepje aan toevoegen, want hij vindt dat het “samenzweringsargument” niet zomaar dient verworpen te worden.
Misschien bespreekt hij voor ons volgende week “De protocollen van de wijzen van Zion”, ook een topper bij Hezbollah, Hamas & Co?
L.S.

Origineel artikel van “ethicus” Gie van den Berghe is hier te lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: