Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • september 2007
  M D W D V Z Z
  « Aug   Nov »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Archief

 • Advertenties

2007-09-21 Moedig rechter in Frans Hof van Beroep

Posted by lezersbrieven op 2007-09-21

Moedig rechter in Frans Hof van Beroep

In een vonnis van het Parijse Hof van Beroep dd.19 september jgl.wordt 7 jaar na de feiten de Franse TV2 zender eindelijk verplicht om de volledige opnames vrij te geven over de beelden van de dood van de kleine Mohammed Al Dura. De 12 jarige jongen zou op 30 september 2000 gedood zijn in een vuurgevecht tussen Tsahal en Palestijnse terroristen in de Gaza-strook.De volledige beeldopname beslaat 27 minuten. Daarvan werden er slechts” zegge en schrijve “59 seconden uitgezonden om de schuld van de dood van Mohammed in de schoenen van Israël te schuiven. Dit fragment wordt ondertussen al die jaren in het Westen en in de Arabische wereld gebruikt als een dogma. Arabische terroristen hebben ondertussen dit beeld misbruikt om de moord op Daniel Pearl “te duiden”.Thans heeft een Frans rechter uiteindelijk TV2 Frankrijk verplicht de volledige beeldband vrij te geven.

De verantwoordeljke TV zender krijgt tot 14 november de tijd om de volledige reportage van cameraman Talal Abu Rahma aan de bevoegde autoriteiten te bezorgen. Een definitief vonnis wordt verwacht rond februari 2008.Er is dus 8 jaar lang een hetze tegen Israël gevoerd op basis van een beeld van 1 minuut. De resterende 26 minuten bleven verborgen.

Al die tijd heeft de heer Karsenty die het uitgezonden fragment als een “hoax” bestempelde,moeten leven met de veroordeling tot en het odium van lasteraar.Misschien duidt dit alles op een manipulatie. Volgend jaar slechts zouden we definitief uitsluitsel krijgen. Maar ondertussen is het kwaad geschied, in het voordeel van wiens propaganda-apparaat?

Y. V.d.S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: