Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • september 2007
  M D W D V Z Z
  « Aug   Nov »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Archief

 • Advertenties

2007-09-21 Yves Desmet moet recht van antwoord geven aan joodse opinie.

Posted by lezersbrieven op 2007-09-21

Na een eerste vergeefse poging waarbij De Morgen het recht van antwoord weigerde moest Yves Desmet uiteindelijk wel de publicatie instemmen nadat de Vlaamse Vereniging van Journalisten werd ingeschakeld.

In het vet wat DM heeft aangepast. Doorstreept wat de krant niet mocht halen. Opmerkelijk is de constante verandering van de hoofdletter voor Joden, enz.

Joden op het altaar der beschaving?

In de Morgen (14/09/07) vinden enkele medewerkers van het intercultureel platform Kif Kif dat de media er blijkbaar niet genoeg van krijgen om moslims te offeren op het altaar der beschaving. Dit naar aanleiding van het bericht dat een groeiend aantal moslima’s de hulp weigert van mannelijke gynaecologen weigert. , waardoor de dienstregeling in sommige ziekenhuizen ontregeld wordt. Volgens de auteurs doen deze excessen zich eveneens voor bij andere confessionele gemeenschappen zoals bijvoorbeeld de orthodoxe Jjoden. Dit laatste klopt niet met de feiten. De belangrijkste wet in het Jjodendom, waarvoor alle andere desnoods moeten wijken, is de absolute voorrang voor het leven. Navraag bij prominente vertegenwoordigers van de Antwerpse Jjoodse gemeenschap wijst uit dat zelfs de ultraorthodoxe chassidische Jjoden geen enkel bezwaar hebben tegen mannelijke gynaecologen. En dit niet alleen bij opname in een ziekenhuisopname. Heel wat chassidische dames zijn bovendien ook naar uit vrije keuze patiënt bij een mannelijke gynaecoloog.
L.S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: