Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • februari 2008
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • Archief

 • Advertenties

2008-02-01 Hoofdoekenverbod

Posted by lezersbrieven op 2008-02-01

Hoofddoekenverbod!

Tobback liegt. Niet Janssens heeft een probleem uitgevonden. Wel de moslima’s met hun fanatieke aanstellerij. Tobback’s stelling dat wie progressief is meteen voor het invoeren pleit van de hoofddoek in de neutrale ambtenarij, raakt kust noch wal. Het probleem van het door de fanatieke islam verplicht dragen van de hidjab, moet liefst deel uitmaken van een globale regionale en federale regeling.
Ik vind trouwens dat we de problematiek van de Islam in onze samenleving tot haar ware proporties moeten herleiden. De islam als zodanig, als een godsdienst die mensen persoonlijke bevrediging schenkt en in gemeenschap wordt beleefd, daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik heb alleen een probleem wanneer de Islam greep krijgt op het publieke leven. En het basissymbool daarvan is de hoofddoek,die pas met de opkomst van de moslimbroeders in Egypte en het sjiisme in Iran weer verspreid werd.
En onze ‘ linkse intellectuelen’, tussen aanhalingstekens,denken dat zij moslimvrouwen emancipatorisch steunen door die hoofddoek te verdedigen.Zij hebben het mis!
De hidjab is een symptoom. Net zoals de weigering van sommige vrouwen om door een mannelijke arts te worden behandeld. Net zoals bepaalde eisen die worden gesteld met betrekking tot zwemlessen op school, of biologielessen, of het systematisch verstoren van de geschiedenisles, of het onmogelijk maken van het onderricht van de betekenis van de Sjoa, een handdruk weigeren, straks de gezichtssluier… daar komt geen einde aan.Fundamentalisme moet bestreden worden, waar het ook opduikt.
Wat de drijfveren zijn van P. Janssens, is niet de vraag… De vraag is welk standpunt we moeten innemen. Wat ongelooflijk is,is dat iemand die voor het hoofddoekenverbod in openbare functies is, door zgn. ‘linkse intellectuelen’ meteen met het Vlaams Belang geassocieerd worden. Terwijl net zij het verschil zouden moeten maken.
Zolang de Tom Lanoyes dezer aarde niet begrijpen dat de mensen terecht geen boodschap meer hebben aan dat soort standpunten, zal extreem-rechts kiezers winnen.
Tobback moet er ook eens de dhimmi-status voor andersgelovigen in de moslim-staten op naslaan. Die zeggen precies het omgekeerde van wat de moslima’s in het Westen van ons eisen. Het verwijzen naar vrome joden, wanneer men het heeft over het invoeren van de hidjab, is vilein en heeft niets,maar dan ook niets met dit debat te maken.
Deze verwijzing zegt veel over de mens Tobback en over de zelfverklaarde ‘progressieven’, waarvan hij de spreekbuis is.
Y.V.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: