Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2008-02-24 De oorlog tegen de Joden (door Gie van den Berghe)

Posted by lezersbrieven op 2008-02-24

Zoals Gie van den Berghe het stelt was Buchenwald inderdaad geen kamp voor krijgsgevangenen… dit is ongeveer het enige wat klopt in zijn opiniestuk!
Maar toch moeten ook voor de“ethicus” Gie van den Berghe de historische feiten wijken voor zijn “politiek correcte” dogma’s, die gesteund zijn op een fanatiek anti- Amerikanisme en antizionisme.

Daarom wil hij ons toch zo graag doen geloven dat de “Holocaust” door de Joden, de Israëli’s en nu ook al door de Amerikanen “uitgebuit” wordt.
Uit ernstig historisch onderzoek blijkt wel degelijk dat het antisemitisme een wezenlijk onderdeel van de nazi- ideologie was. Dat ook andere groepen (gehandicapten, psychiatrische patiënten, homo’s, zigeuners, getuigen van Jehova, e.a.) niet in het “raszuivere” plaatje van het nazisme hoorden ontkent niemand en wil niemand ook onder tafel vegen. Ook in het “Holocaust Memorial and Museum” komt dit aan bod.

Van meet af aan was Hitlers obsessie de vernietiging van het Joodse bolsjevisme in Europa. Hoe dit moest gebeuren zou slechts in de loop van de oorlog duidelijk worden. Eminente historici (zoals Kershaw en Reece) stellen dat Hitler met de Blitzkrieg in het Westen de “verkeerde oorlog” was begonnen omdat hij eigenlijk in de eerste plaats Lebensraum wilde scheppen in Rusland en Oost- Europa. Toen hij dan toch zijn oorlog in Rusland kreeg, maakte hij duidelijk dat het hier niet om een gewone oorlog ging maar om een rassenoorlog tegen de Joden en het door hen geïnspireerde bolsjevisme. Zelfs toen de oorlog verloren was trachtte Hitler tot het bittere eind de Judeocide te volbrengen.

Bovendien is de Shoah wel een unicum in de geschiedenis omdat er geen precedent bekend is van een massavernietiging op industriële schaal waarbij de slachtoffers het Reich nog miljoenen Rijksmarken opbrachten door slavenarbeid, het beroven van de slachtoffers en de “verwerking” van de lijken.

Zijn stelling van de Amerikanisering van de Holocaust begint verdacht veel te trekken op de banalisering van deze massamoord waarvan de Joden het voornaamste slachtoffer waren. Hoe lang nog zal het duren voor hij, evenals Le Pen, de Shoah beschouwt als een “detail in de geschiedenis”?
Y.W. & L.S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: