Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • februari 2008
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • Archief

 • Advertenties

2008-02-24 De oorlog tegen de Joden, reactie op de pseudo-historicus Gie van den Berghe

Posted by lezersbrieven op 2008-02-24

DE OORLOG TEGEN DE JODEN
Gie van den Berghe gaat het wel heel ver zoeken. Hij meent dat Minister De Crem, door zijn spijtige beslissing om geen legerbussen meer in te zetten voor de jaarlijkse herdenkingsreis naar Buchenwald en Dachau zich bezondigt aan ‘ de verjoodsing van de Tweede Wereldoorlog.’ Merkwaardig is bovendien zijn bewering dat de homoseksuelen ook slacht-offers waren van de genocidaire nazi- politiek. Tot vóór kort stelde hij dat dit niet het geval was. Tevens blundert hij wanneer hij meent dat de oorlog er een was om bloed en bodem.
Niet specifiek gericht was tegen de Joden. Historisch staat het vast dat de nazi- uitroeiings-politiek van de Joden integraal deel uitmaakte van het nationaal- socialisme als leer.Men hoeft alleen maar een paar bladzijden te lezen van ‘ Mein Kampf’. Julius Streicher, hofschrijver van Hitler omschreef de Joden als parasieten die het Arische ras besmetten. Zij moesten daarom uitgeroeid worden. Propaganda-Minister Joseph Goebbels omschreef ze in woord en beeld als verderfelijke ratten, die om volkshygiënische redenen moesten ‘ausgerottet’ worden. De historici vestigen de aandacht op het feit dat mentaal- en fysiek gehandicapten ( weze het Duitsers, joden of zigeuners) gestereliseerd of vermoord werden. Door een lovenswaardig initiatief van de Katholieke kerk, zag Hitler zich echter verplicht deze moordpartijen te stoppen.

Over de Shoa zwegen de Christenen, de toenmalige Paus Pius XII incluis. Gelukkig waren er uitzonderingen zoals o.m. Dietrich Bonhoeffer en Edith Stein. GvdB zal wellicht wel weten dat deze christelijke denkers niet lang nadien ‘kalt gestellt’ werden. Geen enkele historicus beweert dat de Joden egoïstische querulanten zijn, die het lijden van de nazi- slachtoffers exclusief voor zichzelf opeisen.

De beslissing van Minister De Crem is laakbaar. De conclusie die GvdB daaraan verbindt is dat ook. Dom, dommer, domst. Wie doet Beter ?

S. D.S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: