Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • februari 2008
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • Archief

 • Advertenties

2008-02-29 Muurschrijven tegen Israël

Posted by lezersbrieven op 2008-02-29

Muurschrijven tegen Israël

Simone Korkus,Nederlandse auteur gelinkt aan Een ander Joods Geluid, Nederlands Palestina Komitee en Amnesty International, drie verenigingen die zich regelmatig onledig houden met Israëlbashing ,schrijft in haar inleiding dat het Veiligheidshek als bedoeling heeft Israëli en Palestijnen van elkaar te scheiden. Korkus moet beter weten.
Het Veiligheidshek is gebouwd om op een zachte wijze de bloedige aanslagen van Hamas e.a.op Israël te verijdelen.Sinds de voltooiing van de noordelijke sectie daarvan, is het aantal aanslagen in Israël met 90% gedaald.
Belangrijk om hier nog te vermelden is het feit dat het grootste deel van de Veiligheidsbarrière uit hekwerken en versperringen bestaat.’De Muur’ bevindt zich alleen op plaatsen waar Palestijnse sluipschutters een vrij schootsveld op burgerdoelen moet worden ontnomen. Bijvoorbeeld op plaatsen waar Israëlische en Palestijnse woonwijken aan elkaar grenzen en daar waar snelwegen vlak naast Palestijnse dorpen lopen.
Nu kan je , hoe cynisch en commercieel het ook moge klinken, berichtjes op die muur laten kladderen mits betaling van 30 Euro.De opbrengst komt ten goede aan Palestijnse kinderen.Dit is echter niet controleerbaar.Als je de handboeken voor Palestijnse kinderen leest koester je al gauw flinke achterdocht.Volgens Korkus en Justus van Oel, medewerker van de Protestantse Ontwikkelingsorganisatie ICCO, die al evenmin Israël in het hart draagt,mogen alle berichtjes vrijelijk op de muur gespoten worden als ze maar niet kwetsend zijn voor Palestijnen, Israëli’s of andere mensen.Op de afgedrukte foto van de muur lees ik geheel links de voor Israëli schokkende berwering:’When Germans built walls around Jews they were called Nazis.’
Dit is niet alleen demonisering van Israël, maar het is ook de ultieme belediging voor slachtoffers uit WOII en hun nabestaanden. Het is schokkend, kwetsend en obsceen.Het zijn vergelijkingen die iedere verdere dialoog onmogelijk maakt.
Het getuigt zonder meer van een psychotisch antisemitisme, een ongeneesbare
ziekte.
Y.V.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: