Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • maart 2008
  M D W D V Z Z
  « Feb   Mei »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Archief

 • Advertenties

2008-03-07 Lucas Catherine terug van weggeweest.

Posted by lezersbrieven op 2008-03-07

Deze lezersbrief mocht opnieuw het licht niet zien vanwege Yves Desmet. Doet de waarheid hem zo’n pijn? Wanneer zal hij zelf eens het licht zien? 

Nadat hij een jaar geleden ontmaskerd werd in “Joods Actueel” wegens het gebruik van Nazi- bronnen  om zijn anti- Israëlische stellingen te staven, laat Lucas Catherine weer van zich horen in de krant. ( https://lezersbrieven.wordpress.com/savasorda/ ) Hij houdt een nauwkeurige telling bij van het aantal slachtoffers aan beide kanten en hij “betreurt” het dat er minder Israëlische / Joodse slachtoffers gevallen zijn dan Palestijnse. Misschien is hij nu wat gerustgesteld, na de barbaarse aanslag op de studenten van de yeshiva (=rabbijnenschool) in Jeruzalem? Misschien deelde hij de vreugde van de Gazanen, die ondanks alle kommer en kwel toch nog altijd voldoende snoepjes in voorraad hebben om aan de kinderen uit te delen bij een “vreugdevolle” gebeurtenis, zoals een bloedige aanslag? Ieder mens heeft maar één leven en elke dode is er een te veel. Is Dutroux minder “erg” omdat hij “slechts” 4 moorden gepleegd heeft? Maakt het feit dat de 3000 raketten die op Israël werden afgeschoten  slechts van “artisanale” makelij zijn het individuele lijden van de Israëlische slachtoffers minder erg? Even de vergelijking doortrekken: wordt de volkerenmoord in Ruanda draaglijker omdat de Interahamwe gebruik maakte van home – made machetes en pijlen bij hun slachtpartij op bijna een miljoen Tutsi’s en (gematigde Hutu’s)?
L.S.

————-

Originele lezersbrief van Lucas Vereertbrugghen, AKA Catherine:

Twee maten en twee gewichten? De repliek van twee vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap (DM 6/3) op het standpunt van Alain Platel over de terreur in Gaza (DM 5/3) is nogal inconsistent. Blijkbaar mag je aan de Belgisch-Joodse gemeenschap niet vragen om zich te distantiëren van de Israëlische legerterreur in Gaza, dat is “een flagrant manoeuvre om het conflict hier te importeren”. Maar aan de Belgische moslimgemeenschap wordt wel bij herhaling gevraagd om zich te distantiëren van terreur door politieke groeperingen die zich op de islam beroepen. En zij hebben dat verschillende malen gedaan. Verder passen beide vertegenwoordigers een oude propagandatruc toe: half de waarheid vertellen is niet liegen. Zij hebben het over drieduizend Qassamraketten die op Israël werden afgevuurd. Om precies te zijn, gaat het sinds 2004 om 2.696 raketten. Maar wat ze niet schrijven is dat er in het totaal over die vier jaar tijd door die Qassams welgeteld 11 Israëlische doden zijn gevallen. Dat is minder indrukwekkend als je dat vergelijkt met Israël dat op 4 dagen tijd 120 doden maakt in Gaza. Qassamraketten zijn artisanaal verbouwde kachelpijpen met een explosieve lading en met vogelpikvleugeltjes op gemonteerd. Terwijl aan de Israëlische kant gesofisticeerd wapentuig wordt ingezet, met als gevolg dat in 2007 voor iedere dode Israëli er 25 Palestijnen sneuvelden. Mijn cijfers komen van VN-bronnen.

Lucas Catherine

Advertenties

2 Reacties to “2008-03-07 Lucas Catherine terug van weggeweest.”

 1. latrat said

  uw vergelijking klopt niet, meneer.
  De moeder die probeert een interahamwe te te doden door er op te slaan ( maar hier dus dus 99% van de keren in faalt) is minder ‘erg’ dan een interahamwe die met wapens de moeder wil openrijten. Kijk nu, u zou toch niet willen dat iemand deze vergelijking gebruikt om van IsraËl de boeman te maken? MAak dan zelf ook geen scheve vergelijkingen.

  Mocht u inderdaad zoals u beweert, elke dode even betreuren, van welke kant dan ook, dan zou u inderdaad dutroux minder erg vinden dan Hamas OF de IDF. Maar dat doet u niet. U trekt de ongelijke getallen gelijk, door uw sympathie voor gene zijde de bovenhand te laten nemen. Die sympathie is uw goed recht, trouwens, maar als het over doden gaat is INDERDAAD elke dode een onuitwisselbaar individueel verlies dat niet kan afgewogen worden. Het handige aan hier wonen is dat wij over die individuele pijn heen kunnen kijken. Wij zijn dat dan ook verplicht als kritische medianaut. Wij kunnen de getallen afwegen (wat niet de pijn van de nabestaanden is, die is ontiechlijk groot en niet vergelijkbaar), en aan elk nummertje evenveel belang hechten. Indien u dat niet kan bent u het etiket ‘kritisch’ of ‘objectief’ niet waard.

  (ik hoop dat deze reactie goedgekeurd wordt, anders zijn uw voorwaarden en doelstellingen maar flauwtjes. Discussies zijn goed.)

 2. De reactie van Latrat, die zijn of haar naam niet durft te geven is er duicelijk een van het type dat joodse doden niet moeten meegeteld worden want daar ging het uiteindelijk om bij Lucas Catherine.

  Lezersbrieven

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: