Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • maart 2008
  M D W D V Z Z
  « Feb   Mei »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Archief

 • Advertenties

2008-03-21 Kerk & Leven laat zich ook kennen?

Posted by lezersbrieven op 2008-03-21

Mark Cornelis en de Joden

Precies op het moment dat wij de dood van onze verlosser Jezus Christus- een jood- in stilte, gebed en meditatie-herdenken, slaagt U erin de Joden te beschuldigen van alle zonden van Israël. U mediteert niet in gebed verzonken, U vergeeft niet, maar basht Israël.
U weet ook dat u foute informatie verspreidt: Israël heeft nooit de elektriciteitsvoorziening gestopt. Dat maakt deel uit van de Hamas propaganda. Hamas noodde de westerse journalisten op de koffie. Ze werden op klaarlichte dag bij kaarslicht ontvangen. Ze hadden domweg de gordijnen daartoe gesloten. Dat u van dergelijke propagandatrucjes geen weet heeft is erg. Maar dat u de leugen verder verspreidt wijst aan dat u niet van enige jodenhaat gespeend bent. Een terroristische beweging zoals Hamas houdt niet op terroristisch te zijn door een democratische verkiezing. U herinnert zich misschien de ‘ democratische’ verkiezing van de nazi’s.
Sinds wanneer, Mark Cornelis, bepaalt U wat ‘buitensporig-geweld’ is? Dat is goedkoop… en cliché. De duizenden raketaanvallen op Israëlische burgers zijn voor u misschien maar een ‘detail’? Is het omdat Joodse slachtoffers minder belangrijk zijn voor u? Uw vriend, Shmiel Mordche Borremans, werd om zijn hatelijke houding zelfs uit de Joodse gemeenschap geweerd en is dus allerminst een referentie. Het artikel ‘Kruis erover’ verzwijgt ook dat Christenen in Israël kind aan huis zijn. Zij genieten er niet alleen van de vrijheid van godsdienst maar ook van de vrijheid van menings-uiting. In de Palestijnse gebieden daarentegen worden Christenen etnisch weggezuiverd. Hun gebedsruimten en bibliotheken worden er plat gebrand. In Irak zijn 500.000 Christenen op de vlucht geslagen voor aanhoudend moslimgeweld. In Egypte sneuvelen Kopten bij bosjes.
Straks slaagt u er nog in de schuld van het gewelddadige gedrag van de Moslims op de Christenen, in de schoenen van Israël te schuiven. Niets is minder waar. Israël, die door u zo verfoeide Joodse staat verwent de Christenen, de extreme Moslims spugen hen uit. Nu de Arabische wereld nagenoeg ‘judenrein’ is, is het de beurt aan de Christenen. Dat moet u toch beseffen.

En nog dit: Hamas is niet het duivels kind van Israël, zoals U beweert, het is integendeel de voldragen vrucht van de Moslimbroeders, die hun theorie op het antisemitisch schotschrift ‘de protocollen van de wijzen van zion’ baseren zoals ook Hitler dat deed en er alleen op uit is om alle Israëli’s / Joden uit te moorden.

En dan maar beweren dat het niet over Jodenhaat gaat.
Y. V.d.S.

Advertenties

Eén reactie to “2008-03-21 Kerk & Leven laat zich ook kennen?”

 1. janfreak said

  Enige tijd geleden ben ik al geconfronteerd met hoe het antisemitisme in ons land leeft. In de trein gezeten zaten een paar jongelui Israël te beschuldigen van wreedheden tegenover de Palestijnen. Toe ik het opnam voor Israël kreeg ik de vraag naar mijn hoofd geslingerd, Ben je soms ook een smaus? Toen dacht ik, hoe kan een jonge knul dat woord kennen. Deze jongelui deden het nog openlijk, een coryfee van het CDA, genaamd Dries van Agt, doet het op zijn website op een veel subtielere manier. Toen ik dat las kwam bij mij de gedachte op dat hij vast op eem jezuietenschool heeft gezeten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: