Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • mei 2008
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Jul »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Archief

 • Advertenties

2008-05-20 Troetelkind van de neo-antisemieten

Posted by lezersbrieven op 2008-05-20

reactie naar aanleiding van het optreden van Norman Finkelstein in Gent.

Meer in het bijzonder wil ik de achtergronden schetsen van de figuurFinkelstein en zijn zogezegde ‘ Filosofie’. Vermits U het nodig vond een ganse pagina aan hem te wijden , hoop ik dat U ook plaats zult ruimen voor mijn lezersbrief.

TOCH NIET!

 

 

—————–

NORMAN  FINKELSTEIN

 

Het troetelkind van het nieuw anti- Israëlisch enthousiasme , Norman Finkelstein, loopjongen van het Iran van de Ayatollahs, herhaalt steeds zichzelf in het treiteren van de Joden. Ook veroorzaakt hij steeds controverses met zijn duurbetalende werkgevers, de Amerikaanse Universiteiten. Eerst kreeg hij de bons in Princeton, nu in de DePaul- University in Chicago. Telkens zou het gaan om de perfide invloed van ‘ de Joodse Lobby’, een mythe, gebaseerd op de Protocollen van de Wijzen van Sion, een antisemitisch pamflet van de Ochrana, de geheime politie van Tsaar Nicolaas II, in een poging de socialistische revolutie van 1905 in Rusland, in de schoenen te schuiven van de Joden. Alles wat misgaat in de wereld, vooral in het midden- Oosten, op de rug schuiven van de Joden, is dé boodschap van Finkelstein, een zichzelf hatende Amerikaanse Jood. Zo zal hij wellicht nog eens belanden in hetzelfde sukkelstraatje als Otto Weininger ‘Geschlecht und Character(1903)’ en Joseph Rubinstein, de huispianist van Wagner, die beiden zelfmoord pleegden. Beide joodse zelfhaters werden dan ook door Hitler uitvoerig geprezen. Zelfhaat leidt tot zelfvernietiging.

Opmerkzaam in de ‘ Holocaust- Industry’ (sic) van Finkelstein, is het verwarde Freudiaanse Oedipus- complex dat er aan ten grondslag ligt. Finkelsteins moeder, zou voor haar smartelijk lijden in de kampen, onvoldoende compensatiegeld ontvangen hebben. Van daaruit dan maar een boek schrijven, om de Shoa- herinnering en poging tot financiële compensatie voor de slachtoffers, te bestempelen als een corrupte boel, is weeral een zoenoffer aan het historische middeleeuws beeld van de Jood als woekeraar. Maar dat is nog niet alles.

Finkelstein moeit zich ook met de controverses in Libanon. Daar prijst hij Hizballah, de lakei van het sjiietische Iran de hemel in.

Daarmee heeft hij een nieuwe grens overschreden, iets wat ook veel Arabieren hem nooit zullen vergeven. Zwijgen over de dertigjarige bezetting van Libanon door Syrië en nu kiezen voor Hizballah ( de Partij van God), is ongehoord.

De doelstellingen van Hizballah zijn nochtans overduidelijk.

 1. De afschaffing van het confessionele systeem in Libanon en de metamorfose van het land in een islamitische staat met de invoering van de Sharia.
 2. Verzet tegen het Westen, ‘ de enige imperialistische macht in de wereld samen met Israël.’
 3. De invoering van de Islam als de concrete universele mogendheid.
 4. De ontkenning van de Staat Israël en de ‘ bevrijding van Jeruzalem en Palestina.’

Dit laatste is wellicht het belangrijkste doel van Hizballah, omdat zij als voorwaarde wordt gezien voor de bevrijding van de sjiieten in Libanon en voor de vestiging van de islamitische wereldheerschappij. De strijd met Israël en de Joden is daarbij ‘een strijd op leven en dood’.

De arrogantie van Finkelstein is zijn grootste zwakheid. Dat hij opkomt voor de vernietiging van Israël en de Joden is ‘ merkwaardig’, dat hij opkomt voor de sjiieten in een permanente burgeroorlog binnen de Islam, is onvergeeflijk.

Wat die rare snuiter achtereenvolgens in Vlaanderen en Brussel komt doen is mij een raadsel. Als Hizballah, mede via de media en de kortzichtigheid van sommige politici, salonfähig wordt in ons land, is meteen het bedje gespreid voor de verspreiding van de islamitische terreur. Het is een kaakslag voor allen die naar vrede snakken met inbegrip van de gematigde moslims, die onze cultuur verrijken.

 

S.D.S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: