Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2008-07-30 De Morgen en Yves De Smet kunnen het niet laten.

Posted by lezersbrieven op 2008-07-30

In uw krant van woensdag 30 juli jl. brengt Joseph Pearce een recensie over Judt’s boek De vergeten twintigste eeuw. Judt heeft terecht een grondige hekel aan de totalitaire ideologie van het marxisme- leninisme. Wat hij vergeet te vermelden is dat Amerika niet alleen het Pruisisch totalitarisme, het nationaal-socialisme, als het Stalinisme uiteindelijk heeft overwonnen. Als besluit van de Europese geschiedenis, Amerika en Israël aanvallen is getuigen van een gebrek aan verbeelding. Het is verre van origineel. Het is een modieus concept, dat in de post-moderne historiek werd ingevoerd door een razend geworden gauchisme.
Je leest één van de perfide geschriften van dolgedraaide nihilist Noam Chomsky, je past zijn analyse toe op de wereldgeschiedenis en je houdt er een neurose aan over. De joden als bron van alle kwaad, Amerika en de liberale democratieën als hun knechtjes.Daarboven op een ziek gauchisme, kinderziekte van het leninisme.
Dankzij de recensie van Pearce kennen we nu Judt’s weltanschauung. De foto van ” vredesmilitanten” die Tsahal spandoeken voorhoudt, met daarop ” This is apartheid” als illustratie bij de eindconclusie van de geschiedenis van de twintigste eeuw is tekenend voor een neurotisch brein. De zieke man Europa is nog steeds ten prooi aan een biologische interpretatie van de Geschiedenis, met de Jood als ziektekiem in een strijd op leven en dood. De gewezen Europese grootmachten ” haben sich todgesiegt”, zoveel is zeker. Het post-modernisme à la Chomsky slaakt zijn doodsreutel. Popper is de Europese verlichtingsdenker, niet Chomsky, Garaudy of Judt.
Y. VdS
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: