Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • december 2008
  M D W D V Z Z
  « Okt   Jan »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

 • Advertenties

2008-12-16 Triomf AEL en Hezbollah

Posted by lezersbrieven op 2008-12-16

Geachte redactie,
Hezbollah-parlementslid Hoessein al-Hadj Hassan gebruikt een veelbetekenende truc door te stellen dat Arabieren semieten zijn en dus niet kunnen antisemiet zijn. Dit klopt van geen kanten.

Semiet of semitisch duidt op een taal , niet op een volk!
Zowel Hebreeuws, Maltees als Arabisch en Aramees zijn semitische talen evenals de oude taal der Feniciërs.
Iemand die een semitische taal spreekt kan een andere persoon die een semitische taal spreekt haten als de pest!
Vervang semitisch door germaans en bedenk dan wat de Nederlanders zoal denken over de Duitsers, nochtans spreken beide een germaaanse taal. Vergelijk eveneens met slavische talen en de haat van de Polen voor de Russen. Verder grossiert Hezbollah in clichés zoals:’ Geen probleem met de Joden, wel met de zionisten’ Miljoenen antisemieten gebruiken hetzelfde argument dat hen moet toelaten antisemitisme te hanteren met bovenstaand excuus als dekmantel!
Verder wou ik het Bureau van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, de veiligheidsdiensten van dezelfde instelling en de Belgische Staatsveiligheid van harte feliciteren voor hun accuratesse.
Voor wanneer een volgende vergadering in gemeenschappelijke zitting tussen ECOLO , GROEN en de Socialistische Partijen samen met HAMAS, HEZBOLLAH en Al- QUAEDA in plenaire zitting?
Dit is werkelijk Het einde van de Belgische Democratie !!!!
Tenslotte ook nog hartelijke felicitaties voor de triomferende Aboe Jaja en de AEL, die baas zijn in België !
Y.VDS
—-
Origineel artikel
‘Geen probleem met joden, wel met zionisten’

BRUSSEL – De naam Israël viel herhaaldelijk tijdens de interventies
van de Hezbollah-leden op de conferentie in Brussel.
Op de dag dat Israël 220 Palestijnse gevangenen vrijliet, hield de
International Union of Parlementarians for Palestine (IUPFP) in de
gebouwen van het parlement een conferentie over Palestijnse
gevangenen.

De sprekers laakten het feit dat Israël nog ‘10.000 gevangenen, onder wie 350 kinderen en 41 parlementsleden vasthoudt’, zoals Palestijns vice-parlementsvoorzitter Hassan Khraishe het uitdrukte. Tegelijk maakt Israël van de Gazastrook ‘één grote gevangenis’.

Hezbollah-parlementslid Hoessein al-Hadj Hassan was uitgenodigd om zijn expertise: hij was betrokken bij de onderhandelingen over de gevangenenruil tussen Israël en de Hezbollah in juli van dit jaar. De lichamen van twee Israëlische soldaten die door Hezbollah in juli 2006 waren ontvoerd, werden toen uitgewisseld voor vijf Libanezen die in Israël gevangen zaten. De ontvoering had een oorlog tussen Israël en Libanon uitgelokt.

Hassan begon met twee elementen die hij niet in zijn speech had
opgeschreven : ‘We hebben geen probleem met joden, maar wel een groot probleem met de zionisten’. En ten tweede: ‘De Arabieren zijn semieten. Een Arabier kan niet antisemiet zijn, want hij is zelf een semiet.’

In zijn uiteenzetting benadrukte Hassan de misdaden die ‘het
zionistische regime van Israël’ al sinds 1947 tegen Libanon pleegde. Hij benadrukte dat Libanese gevangenen alleen vrijkwamen als ze geruild werden met Israëlische soldaten ‘die door het verzet in Libanon gearresteerd waren’.

Dat kan geïnterpreteerd worden als een oproep aan de Palestijnen om via ontvoeringen van Israëlische militairen gevangenen los te krijgen. Hamas paste die tactiek al eerder toe: in juni 2006 werd de Israëlische soldaat Gilad Shalit aan de grens van de Gazastrook
ontvoerd door strijders die banden hadden met Hamas. Hij zit nog
altijd vast.

Abdullah Kassir, directeur van de Hezbollah-zender Al-Manar, was
uitgenodigd in zijn functie van secretaris-generaal van de IUPFP. Die organisatie van vooral parlementsleden uit islamitische landen, werd in 2001 in Teheran opgericht.

De vertegenwoordigers van de Hezbollah hadden er geen moeite mee de naam Israël te gebruiken. Luk Vervaet, voorzitter van de Belgische afdeling van de IUPFP, bracht in zijn inleiding een eerbetoon aan de gevangenen van de ‘zionistische entiteit’. Hij noemde Israël ‘de laatste staat van de Apartheid’. (mta)

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s