Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2009-01-20 Pseudodebat bij Phara de farizeër.

Posted by lezersbrieven op 2009-01-20

Geachte Mevrouw,

Bij de voorstelling van het debat stelde U de heer Rik Coolsaet voor als een moderator. Coolsaet vervulde zijn rol met een enorme vooringenomenheid.

Hij slaagde erin op een bepaald ogenblik Hamas voor te stellen als een gewone verzetsorganisatie. Als Prof. moet je dat maar kunnen en durven!

Ik ben geen Prof. maar ik heb wel het Handvest van Hamas, de Palestijnse tak van de Moslimbroeders, gelezen. Hamas is gewelddadig en roept zonder verpinken op Israël en de Joden te vernietigen, met ALLE MOGELIJKE MIDDELEN.

In datzelfde Handvest worden alle vredesonderhandelingen radicaal van de hand gewezen. Het Handvest omvat tevens De Protocollen van de Wijzen van Sion, nachttafellektuur van Hitler, die er trouwens zijn endlösung der Jiddischen Frage op steunde. EEN FRAAIE VERZETSORGANISATIE , die in werkelijkheid blijkt een islamofascistische organisatie blijkt te zijn.

Maar er is meer. Regelmatig bezoekt Prof.Dr. Rik Coolsaet, in gezelschap van een aantal linkse intellectuelen en academici het eigenste GAZA en dit kan moeilijk zonder de hulp van Hamas. En dat zou moeten een objectieve moderator zijn! Met aan de ene zijde een toneelspeler als Ramsay en langs de andere kant een zwaar vooringenomen linkse Professor, kon Michael Freilich dan ook maar heel moeilijk uit de verf komen. Hij werd overigens regelmatig overbabbeld omdat U ,als debatleidster, uw rol niet helemaal vervulde en bovendien werd hij met een even grote regelmaat het woord ontnomen!

Uw eindopmerking, Mevrouw, over het kinderliedje dat zou aan de basis liggen van de naam van de Israëlische operatie doet mij de wenkbrauwen fronsen. Naar het mij voorkomt bent U overigens geen helemaal objectieve debatleidster, wat bleek uit de zin dat U eerder geneigd was, de Prof. gelijk te geven. Dat is allemaal een beetje spijtig en het zoveelste bewijs dat Objectiviteit heel moeilijk is zelfs tegenover een Jood die een heel faire houding aannam en zelfs weigerde de Israëlische oorlog als rechtvaardig te omschrijven in dit geval. Wat hij wel was !

Y.V.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: