Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • januari 2009
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Archief

 • Advertenties

2009-01-27 Is Rudi Vranckx nu ook een negationist?

Posted by lezersbrieven op 2009-01-27

Maandag 26 januari 2009 hadden we het genoegen Rudi Vranckx te horen bij Phara na zijn terugkeer uit Gaza. Groot was dan ook de verwondering dat Vranckx zo vrij was te spreken over de enquete van Lorenzo Cremonesi van het Italiaans dagblad, Corriere della serra. Cremonesi had volgens de VRT journalist alle ziekenhuizen in Gaza bezocht en de doden opgeteld. Hij kwam daarbij op een totaal van ongeveer 600 in tegenstelling tot de 1300 van de Hamas. Opmerkelijk is dat Rudi Vranckx en Phara zich niet bewust waren dat voor de grote baas van alle nieuwsdiensten van de VRT, Wim Willems, deze informatie hem “doet denken aan het ziekelijke discours van sommige extremisten die na de Tweede Wereldoorlog ook de gruwel wilden minimaliseren door te discussiëren over de cijfers.” In andere woorden moet iemand die ook maar wat over Cremonesi durft te schrijven of te zeggen dat in tegenstrijd is met wat de Hamas verkondigt volgens de nieuwsbaas gelijkgesteld worden met een negationist van de Holocaust.

Gelukkig heeft Vranckx wel zijn schade ten opzichte van zijn baas beperkt en niet verteld over het groot aantal lege ziekenbedden door Cremonesi opgemerkt en heeft natuurlijk het stilzwijgen gehouden over de Gazanen die aan de Italiaan kloegen dat ze als menselijk schild werden gebruikt door Hamas.

Deze dinsdag werd ook op het radionieuws van 10u vermeld dat een bom aan de grens met Gaza het leven had gekost aan een Israëlische soldaat. De “duiding” van de spreker was “Omdat Israël de grensovergangen nog altijd niet heeft geopend, heeft Hamas opnieuw toegeslagen.” Aangezien op dat ogenblik nog niemand die daad had opgeëist, noch de reden ervan kan men daar misschien wel uit besluiten dat de VRT over een rechtstreekse lijn met de Hamas beschikt om als eerste dergelijke informatie aan het publiek te bezorgen?

Men zou voor minder beginnen denken dat de VRT nieuwsdienst van Wim Willems hun instructies rechtstreeks vanuit Gaza ontvangt. De verantwoordelijke Vlaamse overheid kan hem misschien ook naar hun payroll overhemelen wat wel wat besparingen kan meebrengen.

R.R.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: