Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2009-02-02 Inburgering joden

Posted by lezersbrieven op 2009-02-02

Nog nooit, aldus meerdere Vlaamse en Joodse vrienden, is er in Vlaanderen zoveel antisemitisme geweest, als nu !
Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat een incident rond inburgering van ‘sommige joden in Antwerpen’ misbruikt wordt om het zogenaamde joodse fanatisme voor te stellen als algemeen verspreid in joodse kringen.
Niets is minder waar. In de joodse gemeenschap, die de best ingeburgerde gemeenschap is in België en Vlaanderen,overheerst het respect voor de Belgische en Vlaamse wetten en decreten en wordt ons land als ‘landje van belofte’ inzake tolerantie tegenover de joden, omschreven.

Nooit heb ik al gehoord van joodse hooligans, van joodse misdadigers, moordenaars of verkrachters, geweldplegers of brandstichters.
Zelden heb ik een klacht gehoord over een joodse puber die buschauffeurs overvalt of joodse ouders die leraars in elkaar slaan wanneer hun kroost zich misdraagt op de school. Dit vindt de pers normaal maar niet afdoende om deze gemeenschap als ingeburgerd te beschouwen. Dit in tegenstelling tot de moslimgemeenschap en andere nieuwe Belgen. Die durven ook wel eens eisen stellen, waarom zou de joodse gemeenschap dat niet mogen? Het voorstel alsof dit een bewijs zou zijn van onverdraagzaamheid en fanatisme is dan ook zwaar overtrokken.

Dit incidentje misbruiken om de anti- Joodse en anti-Israëlische Hetze nog met meer kracht verder te zetten, getuigt van een ziekelijke mentaliteit, die het kwaad ziet waar het niet is en als een blinde verdergaat met terreurorganisaties als Hamas te verdedigen. Dit is erger dan kortzichtig, het is gewoon dom. De islamitische boemerang zal met des te meer kracht weldra ontploffen in het gezicht van zijn Westerse aanhangers.

Nu maar hopen dat de schade beperkt blijft ! Te oordelen naar de reportage van Dirk Thieleman over Iran, vrees ik voor het ergste !

S. De S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s