Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • februari 2009
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
 • Archief

 • Advertenties

2009-02-02 LANGE TENEN SMEKEN OM OP GETRAPT TE WORDEN !

Posted by lezersbrieven op 2009-02-02

LANGE TENEN SMEKEN OM OP GETRAPT TE WORDEN !

Walter Pauli en vele andere redacteuren van de krant houden niet op met anti-Israëlisch gif te spuien en schrikken zich dan achteraf een hoedje wanneer er reactie komt. Vroeger konden journalisten als razenden te keer gaan tegen de Joden en Israël. Nooit kwam er een wederwoord. Het verschil met vandaag is dat een kleine groep Joden dit niet langer pikt. Er wordt gereageerd en dit is helend voor de Joodse Gemeenschap.

Het kleine groepje flinkse academici en hun ngo-kornuiten spreken dan onmiddellijk over lange tenen. Zij vinden het maar normaal en merken niet dat zij socialisme voortdurend vemengen met islamisme, de voorhoede van het proletariaat hebben vervangen door Hamas en Karl Marx ingeruild hebben voor Khomeini. Wee diegene die hen daar durft op wijzen. Wee diegene die aantoont dat hun humor in feite geen humor is maar wel jodenjennerij zonder meer. Als je dat zegt, wordt je niet onthaald met een vleugje humor maar wel met haat en nijd.

Wat jullie vandaag gepresteerd hebben door Lucas Catherine opnieuw van stal te halen om, voor de zoveelste keer, gal te spuwen op de Joden, tart elke verbeelding! Zijn beweringen staan bol van de paranoia en ik durf er gif op innemen dat slechts weinig van zijn beweringen hout snijden, laat staan bewijsbaar zijn. Dit is geen artikel van een Midden-Oosten specialist maar van een judeofoob met slechte smaak. Wat Pinkas Kornfeld in deze zaak komt doen is mij een raadsel. Pinkas houdt zich duidelijk niet bezig met Israël maar wel met een specifieke visie op het Joods geloof die men als Chassidisch kan omschrijven. Catherine weet zo goed als ik dat wij beiden van het Judaïsme geen kaas hebben gegeten en dus niet moeten proberen deze brave man op de vingers te tikken want hij heeft het over iets totaal anders dan over Anciaux en andere Vlaamsgezinde corifeeën.

Hem van de eerste keer portretteren als een moorddadige Kach- aanhanger is een uit de lucht gegrepen belediging die ik alleen op het conto schrijf van Lucas Catherine. Tot besluit eventjes weer terzake. Mocht iemand het wagen nog maar eentiende te publiceren van de zgn Vlaamse humor over de moslims of de islam of een of andere Ayatollah van wat beweerd wordt over de Joden, de moordaanslagen, de fatwa’s en de razende betogingen zouden ons landje al spoedig overspoelen met alle gevolgen van dien. Bent U zich daar wel bewust van?

Y. V. d. S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s