Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2009-02-03 De pers verliest de oogdokter van Damascus uit het oog.

Posted by lezersbrieven op 2009-02-03

Bashar Al- Assad

Onder het bewind van president Bashar Al- Assad zijn 17.000 gevangenen om het leven gekomen in Syrische gevangenissen. Dat blijkt uit het rapport van het Syrische Mensenrechtencomité. De slachtoffers vielen tussen 2000 en nu.

Daarover maakte geen enkele Westerse bron gewag. Het Rapport
wijst ook op enkel meer concrete vaststellingen van mensenrechten-schendingen!

Zo wordt de beruchte nationale veiligheidsrechtbank bestempeld als illegaal en wordt voor een groot aantal arrestaties in Syrië, Koerdisch activisme aangewezen. Bovendien zouden er in de Syrische gevangenissen sprake zijn van systematische en nog altijd voort durende folteringen. Het Mensenrechtencomité bekritiseert decreet 49 dat de Koerden in het land practisch het recht op eigendom van grond ontzegt. De Staat zou verder ook veelvuldig beslag leggen op de grond van de staatloze Koerdische burgers in het land. Honderdduizenden Koerden zijn statenloos in Syrië als gevolg van een politiek van Damascus, die dateert uit de jaren ’60.

Maar ja, Syrië is Israël niet ! En de Koerden zijn geen Palestijnen. Bovendien financiert Damascus, Hamas. Redenen te over om over deze schrijnende toestanden te zwijgen als vermoord.
Alleen Israël heeft te lange tenen. Eigenaardig toch, die steeds weerkerende clichés, al hebben de Engelsen en de Joden de beste humor ter wereld.
Joden lachen graag met zichzelf en niet op de rug van andere minderheden.
DIT IS HET VERSCHIL !
Y. V.d.S.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s