Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

 • Categorieën

 • februari 2009
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
 • Archief

 • Advertenties

2009-02-04 Gaza: wie is beschaafd?

Posted by lezersbrieven op 2009-02-04

Gaza: wie is beschaafd

De lezersbrief van Frans Sauniers (“Gaza: de schande voorbij”, Humo 3569) typeert de zieligheid van de gedachtegang van teveel mensen als het Israël betreft. Zijn bewering dat Israël niet (meer) beschaafd is klinkt wel zeer hol in de context van de recente actualiteit. In de eerste plaats getuigt zijn redenering van een volslagen gebrek aan kennis van de feiten. Dit is deels te wijten aan de gebrekkige berichtgeving in de plaatstelijke media. Maar die constante drang om steeds Israël met de vinger te wijzen voelt zeer wrang aan.

Daarom stel ik mij vragen bij de beschaafdheid van mensen zoals Frans Sauniers. Bij mijn weten heeft hij nooit geprotesteerd toen duizenden raketten vanuit Gaza jarenlang de Israëlische bevolking hebben geterroriseerd. Meer nog, waar was zijn betoog tegen andere nog ergere conflicten, zoals in Sri Lanka, Darfour, Congo, die (honderd)duizenden slachtoffers eisten? Tja, daar laten de Sauniers onders ons het schijnbaar plots afweten. Dan verkies ik toch liever de eeuwenoude beschaving van het Joodse volk bovenop deze reinste hypocrisie en moreel bankroet.
D.B.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s