Lezersbrieven die de pers niet halen!

Schokt een tekst u? Werd uw brief niet gepubliceerd? Hier kunt u hem wel aan een breed publiek laten lezen, ongecensureerd.

2009-02-23 ALLE ZOTTEN ZITTEN NIET BINNEN

Posted by lezersbrieven op 2009-02-23

In zijn boek ‘De mens voorbij’ van eind 2008, stelt Gie Van den Berghe, dat hij geen tijd of energie meer wil verspillen aan de ‘Joodse bierkaai’.
Dit betekent dat hij afziet van zijn ‘ core business’ met name het bestrijden van de Holocaust-herdenking in het Westen. We zijn twee maanden later en daar gaat hij weer. De Shoa wordt jaarlijks herdacht door een paar honderd mensen in Antwerpen en in Brussel. Dat vindt GvdB nog te veel! U merkt het wellicht, ik spreek van Shoa en niet van het foute Holocaust. Het is niet omdat de Shoa uniek is dat ik de genocides in andere landen ontken. Het boek van Samantha Power: ‘Een probleem uit de hel’ is daarbij een goede leidraad.

De negationismewet in België heeft nooit verder onderzoek naar de Shoah in de weg gestaan, in tegenstelling tot wat Van den Berghe beweert. De ontkenning van de Shoah moet niet toegedekt worden door het begrip ‘vrije meningsuiting’. De negatie van het gebeurde tijdens de Shoah komt er immers op neer dat men de slachtoffers een tweede maal vermoord. Dat moet inderdaad aan regels onderworpen worden zoniet kun je bezig blijven.

Ik merk trouwens dat GvdB het steeds heeft over de 5,1 miljoen vermoorde Joden, een minimalistisch cijfer van R.Hilberg. Er zijn ook andere bronnen die hogere aantallen citeren. Er is nog jaren studie nodig om de preciese feiten in verband met deze gruwelijkheden te achterhalen.

Als docent ethica, verbonden aan de Universiteit Gent, heeft hij handenvol werk zoals blijkt uit zijn laatst verschenen boek. Laat die domme negationistische Lefèvre-aanhanger voor wat hij is: een FANATIEK KATHOLIEK ANTISEMIET, die ijvert voor reactionaire godsdienstbeleving.

Y. VdS.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s